Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Ülkücü Hareket Engelleniyor mu?

Olgunluğu, kemale ermişliği orta yaş ve üzerinde olanlar mutlaka hatırlıyordur. 12 Eylül 1980 ihtilali öncesinin meşhur sloganı “Ülkücü hareket engellenemez”. O zamanın mantalitesine ve siyasi atmosferine göre düşündüğümüzde özellikle gençliğin sahip çıktığı bir ülkücü hareket var ve gün geçtikçe büyüyor.

 

O zamanlar bu işin siyasi parti ayağını götüren Milliyetçi Hareket Partisi 12 Eylül darbesinden sonra bir müddet Milliyetçi Çalışma Partisi olarak hizmetlerine devam ettiyse de ttekrar eski olan MHP oldu. Yine o zamanlar ülkücülüğün genç yapılanması da ülkü ocakların da idi. Gene Partinin genel başkanlığını rahmetli olana kadar Alparslan Türkeş yaparken, sonrasında da şu andaki Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

 

Kuruluşundan bu güne kadar ülkücü hareket sanki gizli bir el tarafından hep bölünmeye parçalanmaya itildi. Hatırlarsınız MHP’nin o zaman üç hilâlciler gurubu olanlar rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığında Büyük Birlik Partisini kurdular. Şu anda da faal olan partinin genel başkanı sayın Mustafa Testici’dir.

 

Bütün ülkücü camianın genel doktrini aynıdır. “Asl olan vatandır, gerisi de teferruattır” Bundan önceki dönemlerde hem MHP hem de BBP ülke yararına alınan her kararda elini değil gövdesini taşın altına koymuşlardır. Bu destek geçmişte Anavatan Partisine verildiği gibi şu anda da İktidar partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisine verilmektedir. Ülkücü hareket hiç bir zemin ve zamanda ülkenin menfaatleri hilafına hareket edenlerle beraber olmamıştır ve olmayacaktır da.

 

Bugüne baktığımızda ülkücü partilerde bir parçalanma mı, bölünmemi diyelim bir dağınıklık var. Bunların en büyüklerinden İYİ Parti, Zafer Partisi yeni kurulan Anahtar Partisi dâhil bir bölünmüşlük söz konusu sanki. Tuhaf ve anlaşılmayan konu şu. Şu anda bizler yanlış görmüyorsak milliyetçi söylemleri olan bu partiler anketlerde iktidara alternatif olarak görülmüyorlar.

 

Kendini ülkücü ve diğer görüşlerdeki insanların partisi olan İYİ Parti bir ara iktidar alternatifi olarak görülmüştü. Yapılan anketlerde %16,5’luk oranların dahi görüldüğü İYİ parti o günden bu tarafa günden güne erimekte. Şu acı gerçeği ifade edelim isterseniz. Şu anda en büyükleri olarak bildiğimiz bu ülkücü görüşe de sahip 4 parti tek başına ülke seçim barajını aşabilir mi? Profesyonel anket firmaları zor diyor.

 

Peki bir yerde bir hata var. Toplumun en az 1/4’ünü oluşturan bu ülkücü hareket seçimlerde niçin kutsal ittifak yapmak zorunda kalıyor. Siyasette ayağa sıkmak çok önemlidir. Sıkmamak çok daha önemlidir. Büyüklerimiz siyasette artılar değil eksiler toplanır derler.

 

İyi Parti için tek şey söylenebilir. Milattan önce ve sonrası gibi “Altılı masadan önce, masadan kalktıktan sonra” sı var. Hele birde Sayın Meral Akşener’in parti Genel Başkanlığından ayrılması ile birlikte partideki erime ivme kazandı.

 

İYİ Parti ile anlaşamayıp ayrılanlarda var. Bunlardan yeni parti kuranlar da, Koray Aydın gibi istirahate çekilenler de var. Profesör Doktor Ümit Özdağ tarafından kurulan bir milliyetçi parti olan Zafer Partisi bir türlü sıçrama yapamadı. Zorladığı ve hedefindeki rakam %5’in altında maalesef. Yeni politikalar üretilmeli. Sadece Suriyelilerin ülkelerine gönderilmesi siyaseti demek ki tutmadı, tutacağa da benzemiyor.

 

Yine İYİ Partiden ayrılıp yeni parti kuran sayın Yavuz Ağıralioğlu’nun partisi Anahtar Partide sanki gereken sıçramayı yapamadı gibi. Kaldı ki yeni kurulan partilerin kuruluş günlerinde bir heyecan yoksa o öyle gider. Örnek mi istersiniz Geçmişte Deva ve Gelecek Partisine baksınlar. Milletvekili transferi ile gurup oluşturma ile bu iş yürümez. Atalar her şeyi söylemişler. “Taşıma su ile değirmen dönmez” diye.

 

Ülkücü görüşü benimseyen partilerin ideoloji partisi mi kitle partisi mi olmaları gerektiğini iyice eni konu yapmaları gerekiyor.

 

Hep dikkatimi çekmiştir. En çok liderin yetişebileceği fikir ve ideoloji partilerinde niçin Lider yetişmiyor. Ya da yetiştirilmiyor.

 

Devir güçlerin birleştirilmesi devridir. Partiler fikir insanlarının asgari müştereklerde birleştiği yerdir. Ben ve benim adamım olacak zihniyeti ile nereye kadar gideceksiniz. Öyle gidilirse İYİ Parti Konya İl Başkanlığından bir değerli Ali gider bir değerli Ali gelir ama küskünler çoğalır.

 

Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır der büyüklerimiz. Parçalanarak da bir yere varılamaz. Birde kafamıza iyice sokalım. Ülkede parlamenter sistem bitmiştir.

 

BAŞKANLIK sistemi vardır.

 

Kaynak: Mehmet HANÇERLİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Zulmün Zirvesinde Üç Sembol: Firavun, Haman ve Karun

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.