Konya
°C
Yeni Meram

KURBAN BAYRAMI YAKLAŞTI

KURBAN BAYRAMI YAKLAŞTI- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.07.2022 01:18
06.07.2022 09:21
0
3803
ABONE OL

Bu sene geçen yıla nazaran çok pahalı. Geçen yıl 1000 TL aldığımız bir kurbanlık koyun bu sene 3000 liraya alırsınız. Büyükbaş hayvanlara 1 hisse 2500 TL’ye alınırdı. Bu yıl Büyük hayvanlar bir hisse 5000-6000 istiyorlar. Bir noktada geçen yıla nazaran kurbanlık artış 100 de 200 artış olduğu dikkat çekmektedir. Bu kadar artan kurbanlık halkı şaşırttı. Bu yıl kurban kesen kişi sayısı maalesef geçen yıla nazaran azalacağı da açık seçik meydandadır.
Konya diğer illere nazaran Kurban Bayramına çok önem verdiği de bir gerçektir. Şimdi Kurban Bayramını yüce dinimizce öneminden söz edelim.
Kurban, yakınlık manası taşır. Kurban kulluk şuurunun bir alametidir. Kurban , yalnız Allah rızası için kesilir, etinden de fakirler, kimsesizler istifade ettirilir.Bu bakımdan , diğer ibadetlerimiz de olduğu gibi kurbanlarımıza da gösteriş ve riya kokusu karıştırmayalım.Başkalarının kurban kesti demesi veya kurbanlarımızı, Allah’ın emri olduğu için ve yalnız et yemek düşüncesiyle kurban kesmeyelim.Allah rızası düşüncesiyle keselim. Ayrıca, Müslümanlığın sadece bayramlara, ramazanlara mahsus olmadığını, günde beş vakit Allah’ın huzuruna yönelmek mecburiyetinde olduğumuzu bilelim.
Bilhassa bugünlerde annenizi, babanızı, hısım, akrabanızı, konu komşunuzu ziyaret ediniz. Kimse sizleri yoksulları gözetiniz. Arefe günü sabah namazından itibaren başlayan ve bayramın dördüncü günü , ikindi namazından sona erecek olan teşrik tekbirlerinizi, her farz namazdan sonra getirmeyi unutmayınız.
Her gün sadece zenginlerin alıp yiyebildiği binlerce hayvan kesilirken bunlara ses çıkarmayıp, müminlerin senede bir defa Allah rızası için kestirdiği ve fakirlerin istifadesine sunduğu kurbanlara dil uzatıp milli ekonomiye zarar veriliyor diye sözler sarfeden gafillere fırsat vermeyiniz. Mübarek bayramın, dinimiz, imanımız, vatanımız ve bütün İslam alemi için hayır ve bereketlere vesile olmasını Cenab-ı Hak’dan niyaz eder, canı gönülden hepinizin bayramını tebrik ederim.

GÜZEL SÖZLERDEN;
Düşün ve sevin! Bugün, hayatın geri kalan kısmının birinci günüdür.
(Anonim)
Keyifler değildir yaşamı değerli yapan. Yaşamdır, keyif almayı değerli kılan.
(BERNARD SHAW)
İnsanoğullarının çoğu, nasıl yaşanacağını bilemeden ölüyor.
(BERNARD SHAW)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.