Konya
°C
Yeni Meram

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.11.2022 01:05
27.11.2022 14:11
0
1676
ABONE OL

Haftanın ilk gününe Seydişehir Ketenli nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık’ın nöbette olduğu sırada yıldırım düşmesi sonucu şehit olduğu haberini almanın üzüntüsüyle başlıyorum. Bu nedenle 4 ay önce baba olan şehidimize Allah’tan rahmet, eşine, ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim makamını cennet, peygamberimize komşu eylesin. Amin.
Başladığımız hafta neler getirecek bilinmez ama hayırlar getirmesi en büyük duamdır. Bildiğiniz üzere hafta sonu Konya Cumhurbaşkanımızı ağırladı. Birbirinden değerli ve önemli yatırımların açılışı yapıldı. Konya Cumhurbaşkanını bağrına basarak her zaman olduğu gibi bugün de yanında olduğunu göstermiş oldu. Miting alanının yetmediği kalabalık, başından sonuna kadar bir an olsun yerinden ayrılmadı. Bunlar Konya insanının ahde vefasının en güzel örneğidir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız da bunu ifade ederek, “Selçuklunun başkenti, Mevlâna’nın gönül pınarı, sanayinin, tarımın, ticaretin, ilim ve irfanın şehri Konya'yı sevmeyenin kalbi kurur” söylemi şehrimizin önemini bir kez daha net olarak ortaya koyuyor.
Ancak bu önemin bilincinde henüz olmayan ve her fırsatta Konya üzerinden siyasi pislik emellerini uygulamaya koymak isteyenlerin varlığı elbette devam ediyor.
“Ne yapsak ne etsek de bu şehir üzerinden siyasi necaset emellerimizi hayata geçirsek” planları yapanlar veya yaptıranlar Konya’da esen rüzgârdan medet umar hale gelmişler. Bu medetlik o kadar iğrenç duruma gelmiş ki ar damarlar dahi çatlar hale gelmiş.
Malumunuz geçen hafta Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeğe canice eziyet edilme görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerin ardından Konya Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, hayvan barınağında köpeğe eziyet eden Murat B., ile Sefa Ç.'yi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan 2 şüpheli, buradaki işlemleri tamamlanmasının ardından ‘Hayvanları Koruma Kanuna Muhalefet’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler Murat B. ve Sefa Ç. 'Bir Ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme' suçundan tutuklanıp, Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. Bu olayın adli boyutu ve yapılması gerekenler yapılmış oldu. Ancak bu olayın çok farklı bölümlere çekilmesi olayın komplo olduğu izlenimini açıkça vermiş oldu.
Şimdi Türkiye'nin en büyük ve en modern hayvan barınağı Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi başta olmak üzere Hayvan Hastanesi, e-Pati uygulaması ve Canbulan hizmeti ile Türkiye’ye örnek gösterilen Konya Büyükşehir Belediyesi biranda hayvan katleden cani bir konuma getirildi. Nedeni ise tesisteki iki vicdansızın yaptığı vahşilikten ötürü.
Ya Allah aşkına baktığımda yapılan vahşilikten çok Büyükşehir Belediyesi, hükümet, parti ve siyasi irade konuşulup yargılanıyor. Burada amaç yapılan vahşiliğin insanlık boyutunu mu yargılamak yoksa siyaset üzerinden kazanım elde etmek mi? Sosyal medya denen platforma bakıldığında olayın siyasi boyutunun ağır basması bana göre yapılan vahşilikle bir farkın olmadığını gösteriyor.
Düşünün 19 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti sonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak bir konu üzerine Konya Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’nin en büyük ve en modern Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi başta olmak üzere Hayvan Hastanesi, e-Pati uygulaması ve Canbulan hizmetini Türkiye’ye örnek gösteriyor. Ardından görüntüler ortaya çıkıyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ziyareti öncesinde gündeme düşüyor. Ne tesadüf ama değil mi? Yapılanlar güneşi balçıkla sıvamaya benziyor. O kadar yatırım yapıp birçok övgüye sahip olan bir anlayışı bu olaya göz yummuş hatta katkı sağlamış gibi lanse etmek o görüntüler kadar vahimdir.
Şimdi birileri çıkıp bu yazıyla benim vahşeti savunduğumu falan da söyleyebilir ancak şunun bilinmesini isterim ki bu olayı yaşatan her kim varsa hepsini Allah’a havale ediyorum. Bir karıncanın incinmesinden imtina eden İslam dininin mensubu olarak bu vahşeti savunmak insanlığımıza ve Müslümanlığımıza aykırıdır. O görüntüleri bırakın yaşamak izlemek bile vicdanlarımızı kavururken olayı amacından saptırmak da bir o kadar insanlığa terstir.
Büyükşehir Belediyesi bu konuyla ilgili gerekli adımları atmış olmakla beraber bundan sonraki süreçte de bu ve buna benzer tesislerinde gerekli izleme ve takip çalışmalarını en şeffaf şekilde yapacaktır diye düşünüyorum.
Son sözüm de insana, hayvana ve can taşıyan tüm varlıklara yapılan eziyetin hiçbir açıklaması olmamakla birlikte yaratılanı yaradan dan ötürü sevmenin en asli vazifemiz olduğunun unutulmamasıdır.
Kalın sağlıcakla...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.