Konya
°C
Yeni Meram

CUMA'NIN FAZİLETİ

CUMA'NIN FAZİLETİ- Muammer BAĞCI-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.06.2021 01:34
17.06.2021 16:37
0
4307
ABONE OL

Cuma namazı, aynı iman, aynı ideal ,aynı ruh, aynı tarih, ve aynı kültüre sahip olan mü’minleri, birliğe, sevgiye, kardeşliğe ve yardımlaşmaya sevk eden en büyük ibadetlerdendir. Bunu görmemezlikten gelmek düşünülemez.
O halde Allah’ın üzerimize farz kıldığı Cuma namazını kılalım. Mübarek Cuma saatinde bir nehir gibi gümbür gümbür akarak camiye koşalım. Haftanın mübarek günlerinden biri de Cuma günüdür.Cuma namazına gitmek için yeni sisteme bazı şartlar getirildi ve bizler de bu şartlara uymak mecburiyetindeyiz. Birinci şart camilerde evlerimizden getirdiğimiz namaz seccademizi açıp onun üzerinde namaz kılmak mecburiyetindeyiz.
Seccadenin yanındaki kişiyle aranda 1.5 metre olması şartı vardır. Koronavirüsten dolayı tedbirler ciddi bir şekilde 2 kat daha arttı. Bu suretle maske takmak zorunlu olacak.Camilerde çok ciddi temizlik yapılması şarttır. Halk bir sisteme alıştı.Camide cemaatten birinde maske yoksa eğer cemaat o kişiyi ikaz eder ve herkes de dik dik bakar.O kişilerde utanır yüzü kızarır.
Koronavirüs bütün dünyayı kastı kavurdu. Türkiye genelinde bütün cami cemaati eskiye kıyasla yarıya düştüğü bir gerçektir.
Kalp ve vicdanları üzerine şeytanların bağdaş kurup oturduğu , bu yüzden dine ve dindarlara karşı durmadan homurdanan iman ve ibadet yoksulları gibi olmayalım.Ne kadar hor görülürse görülsün, dünyada en büyük şerefin Müslümanca yaşamak olduğunu unutmayalım.
Güzel sözlerden;
Kötü bir işin en gizli şahidi vicdanınızdır.
(HZ.ÖMER )
Her şerefli insan vicdanını yitirmektense, şerefini yitirmeyi yeğler.
(SHAKESPEARE)
İnsanlar kötülüğü arzuları güçlü olduğu için değil, vicdanları zayıf olduğu için yaparlar.
(JOHN STURT MİLL)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.