Konya
°C
Yeni Meram

Çekin ellerinizi kadınların üzerinden

Çekin ellerinizi kadınların üzerinden- Mustafa DEĞİRMENCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.11.2021 09:23
18.11.2021 09:25
0
2001
ABONE OL

Değerli Okurlar, Sevgili okurlar gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti ile güne başlamayalım. Her geçen gün kadınlarımıza yapılan şiddet, cinayet ve tecavüz haberleri ile irkilmeye devam ediyoruz. Bakınız Haziran ayında on sekiz, yılın ilk ayında 130 kadınımız maalesef erkekler tarafından öldürüldü. Maalesef bunların birçoğunun nedenleri belli olmazken, akıl almaz çeşitli kıskançlık veya bahanelerle ne yazık ki bu cinayetlere kurban gittiği anlaşılmaktadır.
Basından takip ettiğimiz kadarıyla cinayete kurban giden kadınlarımız akıl almaz cinayet yöntemleriyle hunharca katledilerek, yakılarak, gömülerek, parçalanarak yok edilmektedir. Sanığın veya katilin yaptığı savunma ise her zaman için komik ve gülünç bir biçimde “kıskandım, tahrik oldum, şüphelendim, aldatıldım“ gibi saçma sapan bahaneler ile haklı çıkmaya çalışmaktadırlar. Her zaman söylemişimdir, yine de söylüyorum, insan hayatı bu kadar ucuz değildir. Bizler sadece kadın, erkek, canlılar için değil; tabiat içinde aynı şeyi söylüyoruz. Lütfen biraz pozitif düşünerek içinizdeki kötülüğü bitirin, sevgi biriktirin, yüreğinizdeki katılığın yerine merhamet yükleyin. Hiç kimse anlaşamadığı eş ile yaşamak zorunda değildir. Medeni kanun var, yasalar var, anlaşamıyorsanız medeni bir şekilde ayrılarak beraberliğinizi dostça sonlandırabilirsiniz.

Değerli okurlar ülkemiz medeniyet ve demokrasi varlığının, yaşam özgürlüğünün beşiği olan güzel bir ülke. Lütfen bu tür canilikler bizim toplumumuza, medeniyetimize, geçmişimize hiç mi hiç yakışmıyor! Biz cani, vahşi bir toplumun ne devamıyız ne de geleceğiyiz. Her gün duyduğumuz kadın cinayeti haberlerine inşallah bu son olur diye dua ederken, ailelerin gözyaşı kurumadan bir başka ailenin gözyaşlarına şahit oluyoruz. Bir diğer konu da kadın cinayetleri yargılamalarında “iyi hal“ uygulamasının kaldırılmasından yanayım, kim ne derse desin benim düşüncem bu konuda nettir.

Geçenlerde bir topluluk içerisinde kadın cinayetleri ile ilgili konuşurken genelde hepsinin rahatsız olduğunu ve ağız dolusu ağır kelimeler sarf ettiklerini duydum. Fakat ne yazıktır ki bu konuşmalar kadın cinayetlerinin önlenmesi için yeterli değil. Öncelikle bizler örf ve adetlerimize bağlı bir toplumuz. Ailelerimizin küçük yaşlardan itibaren bu cinayetlerin önüne geçebilmesi için mecburi bir eğitimden geçmesi şarttır. Bu eğitim programında çocuğa şiddet, vicdani yapı, toplumsal cinsiyet, kişisel ve namus anlayışı gibi derslere yer verilmelidir. Bu gibi istenmeyen olaylar sadece kadın cinayetleri ile kalmayıp, ne yazık ki son zamanlarda doktorlarımıza, polislerimize, öğretmenlerimize yapılan şiddet ile de kendini göstermeye başladı.

Burada son olarak KADES (Kadına Destek Uygulaması) ile de kısaca bilgi vermek istiyorum. Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, google play store ve apple store uygulamasından indireceği “Kadına Destek Uygulaması (KADES) “T.C Kimlik numarasını girerek ve sonrasında EGM sunucularından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirilebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla polis imdat acil çağrı merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanmaktadır. Her ne kadar faydalı bir uygulama dahi olsa da, dilerim ki bir gün bu uygulamanın da tarih olduğunu ve kimsenin ihtiyacının kalmadığı günleri hep beraber görürüz.

Saygılarımla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.