Konya
°C
Yeni Meram

BUGÜN CİHAD NE KADAR ÖNEMLİDİR?

BUGÜN CİHAD NE KADAR ÖNEMLİDİR?- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
12.12.2023 00:43
11.12.2023 15:44
0
3045
ABONE OL

İnancı olan Müslüman bir kişi cihada çağrıldığı zaman koşa koşa gitmesi gerekirken maalesef nasıl davranacakları da merak konusudur. Çünkü bu konu fevkalade önemli bir konudur. Kuvvetli inancı olan kimseler böyle bir cihat çağrısına canı gönülden koşarak gider ve gitmesi de gerekir. Bu konuda dinimiz bakın neler buyuruyor:
İslam da Allah yoluna cihad farzdır. Fakat bu insanlara zulüm yapmak ve bir takım servet ve menfaat temin etmek için değil, Müslümanlara hayat hakkı tanımayan, onlara gizli ve açık düşmanlıkta bulunan, dine, imana, vatana, muakddesata dil uzatan vahşileri, hak yola, İslam yoluna getirmek için yapılır. O halde Müslüman, tek bir gaye için cihad eder. O da: Allah emrinin en üstün olması ve İslam’ın korunmasıdır. Asırlarca devam eden cihad ve fetihler bu gaye için yapılmış ve bugün de gerekirse bu gaye için yapılacaktır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) bu konu hakkında şöyle söylemiştir. Hangi amel daha faziletlidir? Sualine: Allah’a iman ve o’nun yolunda cihaddır, cevabını vermiştir.
Yine insanların hangisi en faziletlidir? Sualine Allah yolunda malı ve canı ile cihad edendir cevabında bulunmuştur. Cihad çok önemlidir. Devletine , milletine bağlı olan herkes bu konuda canı gönülden koşması gerekir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.