Konya
°C
Yeni Meram

Bu şehir 'vefa'yı da 'vefasız'ı da iyi bilir

Bu şehir 'vefa'yı da 'vefasız'ı da iyi bilir- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
17.01.2022 01:35
16.01.2022 15:46
0
1978
ABONE OL

“Vefa nedir, bilir misin? Vefa arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefa; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır.
Vefa; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır..." (Hz. Mevlana)
Mevlana’nın bu anlamlı ve düşündürücü sözleri günümüzde yaşanan gelişmelerin özeti gibi aslında… Dolayısıyla yazıya bu unutulmaması gereken sözlerle başlamak istedim.
Bilindiği üzere “çıkar ilişkilerinin” her zaman ön planda tutulduğu futbol dünyasında, olaylar çok farklı yön alabiliyor. Geçen hafta bu dünyada yaşadığımız iki önemli gelişme hem "vefa"yı hem de "vefasız"lığı göstermiş oldu.
Normal bir hafta olarak başlamıştı geçen haftanın ilk günü.
Salı günü ise hiç kimsenin beklemediği, dahası bu denli etkisine gireceğini düşünemediği bir haber yürekleri dağladı.
Yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor’umuzun genç, başarılı, yetenekli ve pırıl pırıl oyuncusu Ahmet Çalık’ın memleketine giderken geçirdiği kaza ile vefat ettiği haberi, tanıyan tanımayan, gören görmeyen herkesi derinden üzdü. Özellikle memleketine gidiş sebebi de öğrenilince, acılar ikiye, hüzünler ona katlandı. Sağlığında sadece futbolu ile takdir toplayan güzel insan Ahmet Çalık, vefatı sonrası ortaya çıkan resimleri ve paylaşımları ile gönülleri de toplayarak rahmeti rahmana ulaştı.
Bu aşamadan sonra söylenecek tek dua: “Alnında secdenin izini, yüzünde İslam’ın nurunu taşıyan güzel insan Ahmet Çalık, ruhunu bütün hücrelerinle yoluna meftun olduğun Allah Resulü (SAV) istikbal etsin. Makamın ali, mekânın cennet olsun. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Geride kalanlara sabırlar versin. ”
İşte böylesi bir insanı ebediyete yolcu eden güzel şehrimizde sonrasında yaşanan gelişmeler tam vefa örneği oldu.
Çünkü güzel şehrimiz kendisine katkı yapan, değer katan her kim olursa olsun asla unutmaz. Gereğini fazlasıyla yapar, tıpkı rahmetli Necmettin Erbakan’a, rahmetli Tevfik Lav’a ve daha nicelerine yaptığı gibi.. O nedenle birileri "vefa"yı görmek, yaşamak istiyorsa bu şehirde bulunması gerekiyor. İşte güzel insan Ahmet Çalık da bunlardan birisi oldu. Hem sosyal tesislerde, hem park bahçelerde ismi her zaman yaşatılacak. Katkı sağlayan ve düşünenlerden Allah razı olsun.
***
Şimdi geleyim böylesi acı bir haftada yaşanan ve öfke sınırlarını zorlayan olaya...
Yani Serdar Gürler meselesine.
Aslen Samsunlu olan ama Fransa Haguenau doğumlu olan 30 yaşındaki Serdar Gürler, futbol yaşantısına 13 yaşında Sochaux altyapısında başlamış. Belirli süre Fransa’da yaşayan oyuncu daha sonra Türkiye’ye gelmiş ve çeşitli kulüplerde görev almış. Yani temelde "vefa" olgusundan uzak bir yaşantıda yetişmiş.
Ancak Türkiye’de olduğu süre içinde de yaşantısını bu olgudan bihaber sürdürdüğü için, şurada iki satırla hatırlatmış olayım. Belki bundan sonrası için gerekli olur.
Futbolcusun, zor zamanda geldin, emek verdin, futbolunla katkı sağladın. Eyvallah…
Elbette geleceğini düşüneceksin ve ona göre adım atacaksın, ona da eyvallah…
Görüşmelerin belki bu acı olaydan önce başlamıştır, o da tamam. Ancak eksik olan tek şey var, o da günümüz ifadesiyle "etik", insani ifadeyle "karakter".
Sonuçta yangından mal kaçırılmıyor. Ne olurdu acı hafifleyip toprak kurusaydı da, gitseydin. İlla gitmeyi kafaya koydun, sezon sonunu beklemedin, bari 1 hafta bekleseydin...
Ama dedim ya, eksik olan parça olmayınca, olmuyor işte olması gereken. Artık yapacak bir şey yok, kişi anılmak istediği şekli kendisi seçiyor haliyle. Tabi bu gidişin yönetim boyutuna girmiyorum, çünkü o dönem şartlar nasıl gelişti de böyle bir sözleşmeye imza atıldı bilmiyorum. Detayını bilmediğim bir konuyla alakalı da yorum yapmak hiç tarzım olmadı.
Artık takım içindeki durumun değerlendirmesini ve alternatifleri konusunda teknik patron İlhan Palut ve yönetim kurulu gereğini yapacaktır. Sonuçta eldeki başarı ve bulunan konum kaybedilmeden yola devam edilmesi gerek. Bunun için önemli transferler gündemde ve beklemede olanların da bulunduğunu biliyorum. Konyaspor için en güzeli olacaktır umuduyla yarın iç sahada oynanacak olan ve Ahmet Çalık'ın anısı dolayısıyla farklı bir atmosferin yaşanacağı Adana Demirspor maçı için takıma başarılar diliyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.