Konya
°C
Yeni Meram

Başardıklarımızı koruyalım

Başardıklarımızı koruyalım- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.06.2022 01:34
17.06.2022 14:35
0
3790
ABONE OL

Ecdadımızdan beri öz yapımıza uygun geleneklerle büyümüşüz. Onun için, özel yaratılmışız. Yeter ki, gelişmekten vazgeçmeyelim. Yeter ki, kıymetimizi bilelim, bildiğimiz kadar da geliştirelim. Bu dünya, yarışma kazanma dünyasıdır. Gerek ferdi şahsiyetimizi, gerekse milli şahsiyetimizi kabul etmek ve kabul ettirmek için yaşıyoruz. Bütün insanlar kendisini ne türlü olursa olsun kabul ettirmeye uğraşırken, biz biraz duraklasak, o zaman geri kalmış sayılırız, kabul edilemeyiz.
Bir zaferin içinde, bin bir konu var. Her konuda koruyuculuğumuza titizlikle devam edelim. Ayrıca yeniden kazanacağımız konularda başarılı olmaya bakalım. Korurken başaralım, başarırken kazanalım.
Asıl işimiz; başardıktan, kazandıktan sonra başlar.Başarmak için yapacağımız tek iş; yalnız başarmaya çalışmak, kazanırken de öyle yalnız kazanmak, bütün gücümüzü oraya seferber ederek kazanmak.
Oysa, kazandıktan sonra iki yönlü iş başlar. Birincisi; kazandığımızı korumak, fire verdirmemek. İkincisi de; yeni baştan başarıp kazanmak. O kadar açık bir hesaptır ki bu şahsi sorunlar, kazandıktan sonra kazandığımızı titizlikle korumazsak, kazandığımız yok olur. Korumazsak, kazanmadık demektir.Daha önemlisi de, bir defa kazanıp sadece onu korumakla kalmamaktır.Çünkü bir süre sonra duraklamış oluruz.Her şey, ilerlemesine az az da olsa devam ediyorken, biz biraz duraklasak geri kalmış oluruz.Bunun için , kazandığımızı bir yandan korurken,, bir yandan da az- çok demeyip yine kazanmak yolunda olacağız, yani yine kazanmak zorundayız.
Bu dünya yarışma kazanma dünyasıdır.Gerek ferdi şahsiyetimizi , gerekse milli şahsiyetimizi kabul etmek ve kabul ettirmek için yaşıyoruz.Bütün insanlar kendisini ne türlü olursa olsun kabul ettirmeye uğraşırken , biz biraz duraklasak, o zaman geri kalmış sayılırız, kabul edilemeyiz.Dünyadaki bütün insanlar ve uluslar kendisini kabul ettirmeye uğraşırken , biz durmuyoruz, durmaya da niyetimiz de yok.Bizim karlı çıkmamız,, kişiliğimizin şahsiyetini önemli tutmamızdandır.
Bir zaferin, bir başarının içinde bin bir konu var. Her konuda koruyuculuğumuza titizlikle devam edelim. Ayrıca yeniden kazanacağımız konularda başarılı olmaya bakalım. Korurken başaralım, başarırken kazanalım. İki ayrı konuyu böyle birbiri içinde yürütebiliriz. Yapabildiğimiz günleri aynı zamanda kutlarız da.
GÜZEL SÖZLERDEN;
Hayat mutlular için kısa mutsuzlar için uzundur.
(APOLLONİUS)
Hayatın değeri, uzun yaşanmasında değil, iyi yaşanmasındadır.
(MONTAİGNE)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.