Konya
°C
Yeni Meram

Yorulmadık mı?

Yorulmadık mı?- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
03.09.2022 01:40
02.09.2022 16:41
0
1717
ABONE OL

“Zaman zaman yorulduğunuzu hissettiğiniz oluyor mu?” diye sormak istiyorum sizlere… Bilemiyorum, belki gündelik yaşantınızdan belki işinizden gücünüzden, belki de diyalog kurduğunuz insanlardan…
Bu soruyu size sorma nedenim; benim naçizane genç bir kardeşiniz olarak yorulmuş olmamdan kaynaklı. “Ya dur daha ne gördün” diyebilirsiniz ya da “Daha dur yolun başındasın” gibi cümleler de kurabilirsiniz. Ama biraz sonra anlatacağım şeyler, bu yorgunluğun sebebini anlamanıza imkan tanıyacaktır.
Önceki yazılarımda da bahsetmiştim; “Türkiye de herkes çok olumsuz” ifadesini kullanmıştım. Bir şey yapmak istiyorsanız, bir fikriniz bir projeniz var ise bu işi yapmak için fikir sahibi olmanız maalesef yeterli olmuyor. Elbette bu sözlerin üstüne “Network, çevre önemli kardeşim” de diyeceksiniz. Ama maalesef bazen o da yeterli olmuyor. Fikri buluyor, yazıyor, çiziyor, hazırlıyor ve gerekli mercilere ulaştırıyorsunuz. Fikri sunduğunuz üst kurul “elimizden geleni yaparız, destekleriz, hallederiz” gibi cümleler sarf ediyor. Eee siz de diyorsunuz ki tamamdır bu iş… ama gel gelelim alt kurul diyor ki; şu belge eksik, bu iş böyle olur, şöyle olur, şu lazım vesaire vesaire… E peki bu iş nasıl olacak, nasıl hallolacak kimse bir çıkış kapısı bulamıyor.
Olay tam olarak şöyle gerçekleşiyor; üst kurul vatandaşın gönlünü yapıyor, alt kurulda işi yokuşa sürüyor. Sonuç; “iş gerçekleşmiyor.” Ve ne üst kurulun ne de alt kurulun şikayet makamının olmaması; artık kadrolarda kuvvetli bir değişikliğin olması gerekliliğini aktarıyor bizlere. Elbette siz bana “CİMER var ya kardeşim” diyeceksiniz. O olayı da anlatıyım. Siz bir kurumu bir şahsı şikayet ettiniz diyelim CİMER’e, o kurumda CİMER’e kim bakıyorsa şu ifadeyi kullanıyor şikayet edilen arkadaşına karşı “Ya ortak geçen biri gelmişti ya, yine şikayet etmiş seni, evet evet salladım bir cevap geçtim.” Peki ya sonuç? Ne oldu? Hani yaptırım? Hani ceza? Hani vatandaş memnuniyeti? Hani müşteri her zaman haklıydı? Tamamı medyatik sorular ve cevaplar değil mi?
Bir posta gönderdiğiniz zaman bile, postanın geç ulaşması ile ilgili kargo şirketinde şikayet edeceğiniz bir yerin yada şikayetinizin galeye alınacağı bir durum olmaması, büyük bir güven problemi taşımakta değil mi?

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.