Konya AÇIK 29°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Yaz bereketi tezgahlara yansıdı

Haziran ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde pazarlarda yazın bereketi hissedilmeye başlandı. Yaz meyve ve sebzeleri tezgâhlardaki yerini alırken, hem ürün çeşitliliğinde artış yaşanıyor hem de bazı kalemlerde fiyatlarda düşüş gözlemleniyor. Yeni Meram Gazetesi olarak biz de halkın yoğun ilgi gösterdiği pazarda nabzı tuttuk.

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber semt pazarlarında da hareketlilik başladı. Tezgahlarda sebze ve meyvelerin bollaşması fiyatlara da yansıdı. Ürün çeşitliliği ve bolluğu bazım kalemlerin ucuzlamasına vesile oldu. Gazetemize konuşan Melike Hatun Pazarı esnaflarından Hüseyin Çalışkan, sezon geçişinin pazara etkilerini değerlendirdi. Çalışkan, “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte pazara çıkan ürünlerin sayısı ciddi oranda arttı. Kış aylarında sınırlı sayıda ürünle pazar kurulurken, şimdi tezgâhlar adeta renk cümbüşüne döndü. Ürün bolluğu doğal olarak fiyatlara da yansıdı, birçok üründe az da olsa bir düşüş söz konusu” dedi.

 

Fiyatlar vatandaşın yüzünü güldürüyor
Bu hafta pazarda vatandaşların en çok rağbet gösterdiği ürünlerin başında domates, salatalık, biber, fasulye ve mevsimin gözdesi yaz meyveleri geldiğini ifade eden Çalışkan, “Pazarda yaz meyve ve sebzeleri büyük rağbet görürken yazın olmazsa olmazı domates 30 TL’den, salatalık ise 25 TL’den alıcı buluyor” ifadelerini kullandı. Çalışkan, yaz sofralarının vazgeçilmezi olan besin değeri yüksek olduğu için tercih edilen fasulyeye dikkat çekerek, “Besin değeri yüksek yazın kolay hazırlanarak keyifle tüketilen fasulye ise pazarda 50 TL’den sofralarla buluşuyor” ifadelerini kullandı. Hüseyin Çalışkan, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşmesini beklediklerini belirterek, “Ürün arzı arttıkça rekabet de artıyor. Bu da doğal olarak fiyatlara olumlu yansıyor. Vatandaşlar özellikle haftalık pazar alışverişlerinde artık daha çok ürün alabiliyor” şeklinde konuştu.

 

KIŞ HAZIRLIKLARI TEMMUZ SONUNDA BAŞLAYACAK
Çalışkan ayrıca, yaz döneminin ilerleyen günlerinde pazarın başka bir hareketliliğe sahne olacağını da hatırlatarak, “Temmuz ayının sonu ve Ağustos ayının başı gibi vatandaşlar kışlık hazırlıklarına başlıyor. Bu dönemde pazarda kurutmalık domates, biber, patlıcan gibi ürünlere talep artıyor. Özellikle ev yapımı salça, tarhana ve kurutmalık ürünler için alışveriş yapanların sayısı çoğalıyor. Bu da pazara canlılık getiriyor” dedi. Pazara alışverişe gelen vatandaşlar da yaz ürünlerinin tezgâhlara çıkmasından oldukça memnun. Özellikle şeftali ve kayısı gibi yaz meyvelerinin bolca bulunması tüketicilerin ilgisini çekiyor. Ancak bazı ürünlerde fiyatların hala yüksek olduğunu düşünen vatandaşlar da az değil. Örneğin, 80 TL’den satılan şeftali ve 75 TL olan kayısı bazı alıcılar için pahalı bulunuyor. Çalışkan pazardaki ürünlerin kalitesine dikkat çekerek, “Ürünlerin kalite ve tazeliği yaz aylarını gelmesiyle kendini daha göstermeye başladı. Tarladan gelen ürünler pazarlardan vatandaşların sofrasına taze bir şekilde gelmekte” ifadelerini kullandı. Pazara alışveriş yapmaya gelen Ahmet Yılmaz ise, “Bazı ürünlerin fiyatları aynı, bazıları ucuzlamış. Ama hala yanına yaklaşamadığımız meyveler var. Pazar fiyatları marketlere göre daha uygun. Alışverişimizi pazardan yapmaya çelişiyoruz elimizden geldiğince” dedi.

 

Kaynak: yenimeram.com.tr (Şerife KAYA)

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Terörist İsrail devleti Orta Doğu’yu kana bulayacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.