İsrail’in İran’a karşı gerçekleştirdiği saldırılar ile ilgili Yeni Meram’a konuşan Prof. Dr. Caner Arabacı, “İsrail özellikle Ortadoğu başta olmak üzere Dünya’nın kanseri. Saldırmaya öldürmeye insana kıymaya coğrafyaya tecavüze doymayı bilmeyecek bir terör örgütü.” İfadelerini kullandı. İsrail’in saldırılarının başta Gazze olmak üzere Tahran ile devam ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Arabacı, “İsrail her tarafa saldıracak. İsrail’in ana hedefi bayrağında yer alan hedef Nil’den Fırat’a kadar olan bölgeyi hakimiyeti altına almak. Bu bölge içerisine Mısır ve Doğu Anadolu coğrafyasını ele geçirmeyi hedefliyor. Bu hedefi bayrağında tüm dünyaya ilan eden bir devlet. Bu sebeple İsrail durdurulmadığı müddetçe saldırıya devam edecek.” şeklinde konuştu. Gerçekleşen İran saldırısına yönelik olarak ise, “İran ise bu saldırının en zayıf halkası. Amaç İsrail düşmanlığını körükleyerek Ortadoğu’daki İsrail katliamını meşrulaştırmak. İran üzerinden İsrail’e yapılacak herhangi bir saldırı İsrail’in saldırılarını meşrulaştırmaya yarayacak. İsrail şu an Ortadoğu’da savaşı yaygınlaştırarak kendini meşrulaştırmayı amaçlıyor.” şeklinde ifade etti. İsrail’in ana hedefinin tarihsel anlamda Büyük İsrail Devleti’ni kurmak olduğuna dikkat çeken Arabacı, “İsrail’in ana hedefi Nil’den Fırat’a Büyük İsrail Devleti’ni kurmak. İsrail bu bölgedeki toprakların kendilerine Yahova tarafından verildiğini iddia ederek bu bölgenin kendisine ait olduğu tezini öne sürüyor. Bu anlamda Türkiye ana hedef konumunda. İran saldırıları şu an çeldirici bir durum. İsrail’in Türkiye’ye saldırısı gecikebilir ama asla ihmal edilmez. İsrail’in hedefindeki bölgeye bakıldığında İran daha yanda kalıyor. İsrail’in İran’a saldırısı daha çok bölgede kendini meşrulaştırma çabası olarak görülebilir. Bu saldırı ile Hristiyan Dünyası’nı yanına çekerek dünya kamuoyunda meşru kazandırmak istiyor. Asıl amaç Nil’den Fırat’a Büyük İsrail’i kurmak Türkiye ana hedef.” İfadelerini kullandı. Arabacı Türkiye’nin İsrail’in planlarını boşa çıkarmak ve İsrail’in asıl hedefini dünya kamuoyuna duyurması gerekliliğinin hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, “Türkiye İsrail’in vahşetini gözüne batırmalı ve dünya çapında uluslararası arena da İsrail’in gerçekleştirmiş olduğu saldırıları gündeme getirmeli. Bu anlamda özellikle İslam aleminde İsrail’in tavrının bir devlet tavrı olmadığını İsrail’in kuruluşundan itibaren terör örgütü olduğu dünya kamuoyu ile paylaşılmalı.” dedi.
“İSRAİL TERÖR DEVLETİ OLARAK KURULDU”
İsrail Devleti’nin kuruluşunda terör örgütü liderlerinin etkin rol oynadığına dikkat çeken Arabacı, “Bildiğiniz gibi İsrail Devleti’nin kuruluşunda Haganah, İrgun gibi terör örgütlerinin liderleri 14 Mayıs 1948 yılında İsrail’in kurulması ile bu terör örgütü liderleri devlet adamı oldu. İsrail’in bu durumunun tüm dünya tarafından bilinerek uluslararası arenada yalnızlaştırılması lazım. “ dedi. Süreçte Türkiye’nin konumuna ve izlemesi gereken dış politikaya yönelik olarak ise Arabacı, “İsrail’in bu durumunun Türkiye tarafından dünya kamuoyuyla paylaşılarak gerçeğin tüm dünya kamuoyuna bildirilmesi lazım. Aksi takdirde İsrail ile Türkiye karşı karşıya geldiğinde Hristiyan dünyası hep İsrail’in yanında yer alıyor. Çünkü İslam dünyasına düşmanlar aslında.” uyarısında bulundu. Arabacı, İsrail’in eylemlerinin bir an önce sonlandırılması gerektiğine dikkat çekerek, “İsrail’in tavrı insanlık düşmanı bir tavır ile yüzlerce gazeteci kadın çocuk öldürüyor. Hastane vuruyor. Bir devlet tavrı sergilemiyor. Ortadoğu’nun huzuru ve dünyanın huzuru için İsrail’in durdurulması şart”dedi.
+++
Kaynak: yenimeram.com.tr (Hüseyin Avni UĞUR)
Sınav öncesi psikolojik ve fiziksel denge önemli
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.