Türkiye’nin önde gelen kozmetik firmalarından Tekin Acar Kozmetik Mağazacılık Ticaret. A.Ş. satıldı. Satın alan firma ise Fransız Sephora Kozmetik A.Ş. Tekin Acar’ın Türkiye genelinde 80 mağazası bulunuyor.
Taraflar konu ile ilgili Rekabet Kurumu’na başvurdu. Kurum’un da onay vermesi ile birlikte hisse devir işlemi tamamlanmış olacak.
KURLARDAN ŞİKÂYET ETMİŞTİ
Tekin Acar, geçtiğimz Ocak ayında, kurlardaki artış ve ek vergilerden olumsuz etkilendiğini açıklamış “İlk defa kiramı, aidatımı, maaşları ödemede zorlanıyorum. Başka işten kazandığım ne kadar varlığım varsa hepsini satıp bu işe koydum, sermaye artışı yaptım ama yetmiyor. Ben de George Soros değilim, benim için de buraya kadar” demişti.
80 MAĞAZASI BULUNUYOR
1979 yılında Ankara’da temeli atılan Tekin Acar, zaman içinde büyüyerek sektörün önde gelen oyuncularından biri konumuna yükseldi. Şirketin, önemli bir kısmı İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde 80 mağazası bulunuyor.
TAV’dan önemli Suudi Arabistan hamlesi
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
99840 kez okundu
2
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
18841 kez okundu
3
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17419 kez okundu
4
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
13976 kez okundu
5
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
12720 kez okundu
6
FAO ve Türkiye’den tarım politikalarını güçlendirecek yeni proje
12154 kez okundu