Tav Holding ve ortağı Al Rajhi Holding, Suudi Arabistan’da iki havalimanı için görüşme daveti aldı.
Tav Holding ve ortağı Al Rajhi Holding, Suudi Arabistan’da iki havalimanının işletme ve geliştirme hakkı için Krallık daveti üzerine görüşmelere başladı.
Havalimanları Buradiah ve Hail şehirlerinde bulunuyor. İmtiyaz sözleşmesinin 30 yıl süreyi kapsaması bekleniyor.
Tav’ın KAP’a yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Şirketimiz ve Al Rajhi Holding Group’un oluşturduğu konsorsiyum, Suudi Arabistan’ın Buraidah ve Hail şehirlerinde bulunan Prince Nayef bin Abdulaziz Havalimanı ve Hail Havalimanı’nın işletme ve geliştirme hakkını içeren imtiyaz sözleşmesi için, yerel otorite olan Suudi Arabistan Krallığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gelen davet üzerine birebir görüşmelere başlamıştır.
Sözkonusu imtiyaz sözleşmesi 30 yıllık süreyi kapsamakta olup, TAV Havalimanları Al Rajhi Holding Group ile eşit paya sahip olacaktır. Uluslararası olan her iki havalimanı 2016 yılında toplam 2,5 milyon yolcuya hizmet vermiştir.”
Holding, Mart ayında Yanbu havalimanının işletmesini kazanmıştı.
Dolar/TL güne düşüşle başladı
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100302 kez okundu
2
Motorine zam yolda
38820 kez okundu
3
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19302 kez okundu
4
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17938 kez okundu
5
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
14524 kez okundu
6
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
13719 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.