Konya
°C
Yeni Meram

Tarımda iş sağlığı ve güvenliği

Tarımda iş sağlığı ve güvenliği-Tülin KALIN AYSAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.02.2022 01:59
08.02.2022 15:06
0
4169
ABONE OL

“Konya Seydişehir İlçesi Ketenli mahallesinde çiftçi Mahmut Sarıçiğdem saman balyalarını parçalamak için yerleştirdiği makinenin çarkına ayağını kaptırdı” YENI MERAM gazetesinin haberiyle güne buruk başlamışken telefonum çaldı telefonda ağlamaklı bir ses İl Müdürlüğünden ziraat mühendisi arkadaşımız haberi okumuş çok üzülmüş acısını benimle paylaşmak istemiş, üreticinin son durumu hakkında endişesini dile getirmiş sağlık durumunu öğrenmek istemiştir.
Tarımda iş sağlığı ve güvenliliği eğitimlerinin üreticilerimize mutlaka verilmesi gerekiyor eğitimlerde İSG yetki belgesine sahip olarak ben dâhil diğer yetki sahibi Mühendis arkadaşlarımız tarafından GÖNÜLLÜ OLARAK verileceğinden eminim çünkü tüm ziraat mühendisi arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışmakta ülkemizin tarımsal alanda kalkınmasında emek sarf etmektedirler.
Tarımsal üretimde iş kazaları ve meslek hastalıkları tarımsal üretimde üreticilerin temel sorunlarından en önemlisidir. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği, insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri açısından önemlidir. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması çalışanların sağlığının korunmasına bağlıdır. Maalesef iş kazaları ve meslek hastalıkları sonucunda tarımda her yıl çok sayıda ölüm, yaralanma ve maddi kayıplar oluşmaktadır. Tarımda iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenebilmesine yönelik çalışmaların teoride değil uygulamada olması gerekmektedir. Tarım sektöründe iş kazaları ve nedenleri üzerinde çalışmalı risk analizleri oluşturmalıyız sadece İyi Tarım Uygulamaları yapan üreticilerimizi değil tüm üreticilerimizi bilgilendirmeliyiz. Dünya ülkelerinde çalışan nüfusunun yaklaşık yüzde ellisi tarımsal üretimde çalışmakta ve iş kazalarının da önemli bir bölümünün tarımsal üretim sektöründe yaşandığı bilinmektedir. Ülkemizde tarımsal üretimde iş kazaları önemli bir yere sahip ve ölümlere neden olabilecek derecede ağır iş kazaları yaşanmaktadır. Tarımda iş sağlığı ve güvenliği için tüm paydaşlarının katkı sağlaması ümidimle sağlıklı günler dilerim.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.