Konya
°C
Yeni Meram

Namağlup Devam

Namağlup Devam- Mustafa DEĞİRMENCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.09.2022 01:29
31.08.2022 16:31
0
1740
ABONE OL

Değerli Okurlar ;
Pazartesi günü oynanan Konyaspor – Fenerbahçe maçında temsilcimiz sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı. Stadyumun zeminindeki deformasyon nedeniyle Eskişehir’de oynanan karşılaşmaya ise ilgi büyüktü, taraftarlar takımını yine yalnız bırakmadı. Çokça pozisyonun olmadığı, çoğunlukla ikili mücadelelerin ön plana çıktığı karşılaşmanın önemli anlarını yorumlamak istedim bu hafta.
Maçın belki de en önemli kırılma anı Enner Valencia ile Adil Demirbağ arasında 22.dakikada yaşanan ve Fenerbahçe’nin 10 kişi kalmasına sebep olan kırmızı kart pozisyonuydu. Futbolun içinde kurallar dahilinde sertliğe ve ikili mücadelelere çoğunlukla müsamaha gösterilse de Enner Valencia’nın kesinlikle görmek istemediğimiz centilmenlik dışı hareketi maçın seyrini baştan aşağı değiştirdi. 22.dakikadan sonra oyunu kendi yarı sahasında kabul eden bir Fenerbahçe ve 10 kişi kalan rakibine karşı temkini elden bırakmayan bir Konyaspor izledik. İkinci yarının 50. dakikasında ise maçın en etkili gol pozisyonu yaşandı. Sol taraftan Bytyqi‘nin arka direğe ortasında Muriç’in altıpas içerisinde şutunda Altay yüzde yüzlük gol pozisyonu önledi. 54. Dakikada ise Osai Samuel’i düşüren oyuncumuz Adil Demirbağ ikinci sarı kartı görerek adeta rakiple şartları eşitledi. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe birkaç pozisyonda biraz daha etkin bir görüntü çizse de 66. Dakikada soldan Bytyqi ‘nin ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Muhammet Demir skoru 1-0 a taşıdı. Temsilcimizin attığı gol sonrası oyunun kontrolünü eline almaya çalışan Fenerbahçe’nin birkaç etkisiz pozisyon dışında istenilen reaksiyonu gösterememesi, temsilcimizin ise defansif ve temkinli oyunuyla maç bu skorla sona erdi.
Maçın ardından temsilcimiz 4. haftayı 4.sırada kapatırken önemli istatistiklerde de öne çıkmayı başardı. Ligde gol yemeyen iki ekipten biri olan (diğeri Başakşehir) ve namağlup yoluna devam eden 4 takımdan biri olan (diğerleri Beşiktaş , Gaziantep FK ve Başakşehir) temsilcimiz sezona ne kadar hazır olduğunu bizlere bir kere daha gösterdi. Ayrıca son dakikalarda oyuna giren Uche İkpeazu‘ya ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Sosyal medyada da gündem oluşturan İkpeazu, güçlü fiziği ve boy avantajı ile ligde fark yaratacak gibi görünüyor.
Yazımın son paragrafını ise oyuncumuz Adil Demirbağ’a ayırmak istedim. Maç içerisinde yaşanan ve Enner Valencia’nın oyundan ihracıyla sonuçlanan pozisyon sonrası oyuncumuz sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı “Maç esnasında ikili mücadelede FIFA Oyun Kuralları çerçevesinde hassas bölge olarak tanımlanan bölgeme ve yine hassas bölge olarak tanımlanan yüzüme aldığım darbelerle yere düştüm. Ben yıllardır profesyonel futbolcuyum, profesyonelliğimden asla ödün vermedim ve asla da ödün vermeyeceğim. Fakat dün sosyal medyada başta kıymetli annem ve kıymetli eşime varana kadar edilen küfürlere, hakaretlere ve tehditlere karşı da susacak, tepkisiz kalacak değilim. Yıllardır oynadığımız futbol zemininde çokça küfür yemişizdir fakat kamuoyu da takdir eder ki bu olay diğerleri gibi gelip geçecek kadar basit değildir. Söz konusu hakaret, küfür ve tehdit mesajları hakkında adli işlemlerin başlatılmış olduğunu duyurmak isterim. Öte yandan haddini aşan bu paylaşımlara karşı bana desteklerini esirgemeyen başta büyük Konyaspor ve diğer tüm takım taraftarlarına teşekkür ederim."

Elbette tüm Fenerbahçe camiasını bu konuyla ilgili genellemek yanlış olur. Ama her defasında fair play ruhunu bu kadar kaybetmenin ne anlamı var, akıl erdiremiyor insan. Sahada bir kazanan ya da kaybeden olabilir, ama kaybedilen asla fair play ruhu olmamalı. Yazımı sonlandırırken önümüzdeki hafta oynanacak Giresunspor maçında temsilcimize şimdiden başarılar diliyorum. Saygılarımla

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.