Selçuklu Payitahtı Konya’da Selçuklu ve Türk Tarihinden kalan Atçılık sporunu yaşatarak gelecek nesillere aktarmak istediğini dile getiren Abdullah Acıbadem, “Konya’da ata sporumuz atçılıkla ilgili olarak hemşehrilerimizin ve özellikle gençlerimizin ilgisini yeniden canlandıracak çok özel bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Şehrimizin en büyük at çiftliği olacak Melikşah At Çiftliği ile Konya bambaşka bir deneyime ev sahipliği yapacak.” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin sayılı spor tesislerinden biri olacak”
Selçuklu’nun payitahtı sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin de sayılı tesislerinden biri olmaya aday. Geniş bir arazi üzerine kurulan tesis; modern mimarisi, çevreci altyapısı ve teknolojik donanımıyla dikkat çektiğini ifade eden Acıbadem, “Proje tamamlandığında sadece bir spor merkezi değil, aynı zamanda doğayla iç içe, ailece zaman geçirilebilecek bir yaşam alanı olacak.” İfadelerini kullandı. Abdullah Acıbadem “Bu tesisle birlikte Konya, yalnızca atlı sporlarda değil, aynı zamanda doğa turizmi ve aile yaşamı anlamında da yeni bir soluk kazanacak. Doğa yürüyüş yolları, orman içinde atlarla safari imkânları, çocuklar için eğitim alanları ve oyun parkları, binicilik derslerinin verileceği eğitim pistleri, sosyal etkinlik alanları ile dolu dolu bir merkez inşa ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
“ Tüm Konyalılara hitap edecek bir spor kompleksi”
Tesiste, çocuklar için hem eğlenceli hem eğitici alanlar oluşturulurken, yetişkinlere yönelik sportif faaliyetler, dinlenme alanları ve etkinlik programları da planlandığının altını çizen Acıbadem ,” Doğayla temasın ön planda tutulduğu tesisimiz , şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyen tüm yaş gruplarına hitap edecek.
Ayrıca binicilik eğitimi almak isteyenler, binicilik sporuna gönül verenler için de özel programlar hazırlanıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde verilecek bu eğitimler sayesinde, Konya’da binicilik sporuna ilgi duyan yeni nesillerin yetişmesine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
“Konya’nın spor turizmi potansiyeline katkı sağlamayı amaçlıyoruz “
Projeyle birlikte Konya’nın spor turizmi potansiyeli de önemli ölçüde artacağını gazetemiz Yeni Meramla paylaşan Acıbadem,”Yurt içinden ve yurt dışından spor tutkunlarını cezbedecek bu modern tesis, ulusal ve uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek kapasitede olacak.” İfadelerini kullandı.Projede sona yaklaşıldığını belirten Acıbadem, açılış için geri sayımın başladığını da müjdeleyerek. “Bu süreçte kulüp üyelerimiz, teknik ekibimiz ve destekçilerimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Her bir detayı özenle planlayarak Konya’ya yakışır bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
En kısa zamanda hemşehrilerimizi bu eşsiz tesiste ağırlamaktan büyük onur duyacağız.” dedi. Acıbadem spor tesislerinin bir şehir için önemine değinerek,” Melikşah At Çiftliği, sadece bugünün değil, geleceğin de projesi olarak Konya’nın kültürel ve sportif yaşamına damga vuracak gibi görünüyor. Açılışıyla birlikte şehrin sosyal dokusuna katkı sunacak bu yatırım, Konya’nın marka değerini bir adım daha yukarı taşıyacak” diyerek projenin önemini gazetemiz okurları ile paylaştı.
Kaynak: Ümmügülsüm DÜNDAR
Konya’dan kamp için Hakkari’ye gelen gençler, yörenin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.