Konya
°C
Yeni Meram

HER YALANA BİR CEVABIMIZ VARDIR

HER YALANA BİR CEVABIMIZ VARDIR- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
11.05.2023 01:56
10.05.2023 15:58
0
1363
ABONE OL

Bazı arkadaşlarımın aylardan beri paylaşımlarına bakıyorum, birçoğu yalan ve dezenformasyon kanallarından seçilmiş manipülasyonlardan başka bir anlam ifade etmeyen tezviratlardan ibaret olduğunu görüyorum. Şimdi muhataplarıma şunları soruyorum; Kıbrıs bir tarihte kuraklıkla boğuşuyor ne içme suları ne de arazilerini sulayacak suları kalmamıştı. Artık Kıbrıs tümüyle Türk ve Rum kesimi ile birlikte bir ölüm adası halini almıştı. Feryatlar koparılıyordu, süratle devletimiz kolları sıvadı denizin 250 m. altından 86 km. kilometre, 20 km de karadan olmak üzere 126 kilometre nehri Kıbrıs akıttık. Bununla Kıbrıslı kardeşlerimiz içme suyuna ve tarımsal sulama suyuna kavuşmuş oldu. Hatta Rum kesimi de bu sudan faydalanarak insanlık adına kullanma imkanına kavuştu. Niçin bir defa olsun bundan bahsetmiyorsunuz ki! Hepimizin gözü önünde Yusufeli barajı 5 yıl gibi bir süre içerisinde tamamlandı. Şu anda dünyanın en yüksek su tutma yüksekliğine sahip barajlar arasında yerini almıştır. Hızla su tutmaya ve dolmaya başlamıştır. İnşallah çok kısa bir süre sonra hidroelektrik santrali devreye girecek, Türkiye enerjisinin %10'una yakınını üretecek enerji kapasitesiyle hizmete başlayacaktır.
Niçin bir defa olsun bu barajdan söz etmiyorsunuz! Şu anda uzayda 6 adet haberleşme ve istihbarat bilgisi edindiğimiz uydumuz mevcuttur. Bu uydularımızla artık CIA ve mossadın bizi kasden yanlışlara yönlendiren düşman istihbaratlarından kurtulmuş bulunuyoruz. Düşman istihbaratları nedeniyle onlarca yüzlerce kendi askerlerimizin katledildiğini unutmuş değil. İstihbaratlarımızı kendi kaynaklarımızdan aldığımız uydularımızdan niçin bir defa olsun bahsetmiyorsunuz! Şu anda kurduğumuz uzay ajansımızda kendi mühendislerimizin bilgi ve becerileri ile artık kendi roketlerimizi fırlatabilecek kapasiteye gelmek üzereyiz. Niçin bir defa olsun bunlardan bahsetmiyorsunuz! Bugün TEİ’nin Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit hocanın başkanlığında ürettiği 15'e yakın hava araç motorlarının hatta EF- 35 motoruna eş değer veya ondan daha güçlü kapasitede motorun üretilip deneme çalışmasının yapıldığı gerçeğinden niçin bir defa olsun bahsetmiyorsunuz! TÜMOSAN tarafından geliştirilen, şu anda zırhlı araçların, tankların, ağır lastik paletli araçların motorlarını üretti ve bu motorların test çalışmaları tamamlandı. Kısa bir süre sonra kendi tanklarımıza yerleştirilecek hale gelmek üzere. Niçin bir defa olsun bundan bahsetmiyorsunuz! Türkiye 197 barajdan 1.600'e yakın baraj ve gölete kavuştu. 2002 yılında toplam hidroelektrik santrali 49 adet iken, bugün 540 hidroelektrik santraline(HES) kavuşmuş bulunuyoruz. Niçin bunlardan bir defa olsun bahsetmiyorsunuz!
Ülkemiz 27 km. tünelden 720 kilometreye ulaşmıştır. 6.000 kilometre duble yoldan yaklaşık 35.000 kilometre duble yola kavuşmuştur. Duble yollar ve bu tüneller sayesinde ülkemiz yakıt tasarrufu, iş kapasite artışı ve kazaların % 75 önlenmesi sonucunda 22 milyar dolar kazanıma sahip olmuştur. Niçin bundan bir defa olsun bahsetmiyorsunuz! Savunma sanayimiz kendi yağıyla kavrulan ve cirosu 22 milyar dolara ulaşan bir kapasiteye sahiptir. Yıllık ihracatı 5 milyar doları aşmıştır. Envai çeşit kara konvansiyonel savunma ve taarruz araçları, roketler, insanlı- insansız silahlı deniz taarruz ve savunma araçları. Uçakların ve helikopterlerin rahatlıkla kalkış iniş yapabileceği TCG Savaş gemimiz Türk silahlı kuvvetlerimize teslim edilmiştir. Niçin bunlardan bir defa olsun bahsetmiyorsunuz! Şu anda ülkemiz dünyada tünel açma /köstebek makinesi üreten 4 ülkeden biri haline gelmiştir.Niçin bu köstebek makinelerini üretmemizden bir defa olsun bahsetmiyorsunuz! 2000'li yıllarda sınırlı sayıda şehirlerimizde doğalgaz mevcutken, bugün tüm vilayetlerimizde doğalgaz mevcut ve yüzlerce ilçemizde doğalgaza kavuşmuştur. Niçin bunlardan bir defa olsun bahsetmiyorsunuz! 2002 yılına kadar hızlı tren nedir? Ülkemizde belki sadece adı duyulmuşken bugün onlarca vilayetimize hızlı tren seferleri başlatılmıştır. Ayrıca ülkemizde hızlı tren üretiminin %70 e yakını milli ve yerli olmak üzere üretimi başlamıştır. Niçin bunlardan bir defa olsun bahsetmiyorsunuz! Bir de dilinize doladığınız şehir hastanelerimiz var. Gerçi hangi eserleri dilinize dolamadınız ki! Şehir hastanelerinin pandemi döneminde ve özellikle yaşadığımız deprem felaketi döneminde nedenli hizmetler ürettiğine milletimiz ve dünya şahit olmuştur. Şimdi utanmadan sıkılmadan "biz şehir hastanelerine karşı çıkmadık" diyecek kadar yüzsüzleşebiliyorsunuz. Niçin bunlardan bir defa olsun bahsetmiyorsunuz! Ülkemiz dünya Bor kapasitesinin %75 ne sahiptir. Şu anda boru en son ürün haline gelecek şekilde Borkarbür fabrikamızı işletmeye aldık. Dünyanın sayılı fabrikalarından biri haline geldi ve dünyaya parmak ısırtacak bir eser olarak ülkemiz bu tesisine kavuşmuştur. Niçin bir defa olsun bundan bahsetmiyorsunuz! Akkuyu nükleer santralimiz birkaç ay sonra devreye girecek ve elektrik üretimi gerçekleşecektir. İlk reaktörün çalışmasıyla elektrik üretimimizin yüzde onu karşılanacaktır. Allah'ın izniyle ikinci nükleer santralimizin projesinin de devletimiz düzeyinde çalışmaları sürmektedir. Bu da gerçekleşecektir. Niçin bir defa olsun bundan bahsetmiyorsunuz!

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.