Necmettin Yılmaz:
Okulların kapanmasının ardından memleketine kavuşmak için aracıyla yola çıkan Necmettin Öğretmen’in önü Tunceli-Pülümür karayolunda kesilmiş, aracı yakılmış ve Necmettin Öğretmenden o günden sonra haber alınamamıştı. Ardından Pülümür deresinde bir erkek cesedi bulunmuş ve yapılan kan örneklerinin sonucunda Necmettin Öğretmen’in şehit edildiği haberi duyulmuştu.
Eğitim hayatından bir yıl sonra Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çifçibaşı köyünde sınıf öğretmenliği görevine başlayan Necmettin Öğretmen, “Vatan görevi, nereye gitsek yapacağız” diyerek Siverek’e gelmişti.
Zor şartlar altında büyümüş ve ilk görev yerinde de 23 yaşında şehit edilmişti.
****
Şenay Aybüke Yalçın:
Aybüke öğretmen de daha 22 yaşındaydı.
Batman’ın Kozluk İlçesi’nde okulunda karne dağıttıktan sonra evine giderken PKK’lı teröristlerin saldırısına uğrayan Aybüke öğretmen gencecik bir müzik öğretmeniydi.
Onun da herkes gibi hayalleri vardı.
Aybüke öğretmenin de ilk görev yeriydi. Ve ataması yapıldığı gün “Öğretmen oldum ben” sözleriyle sevincini paylaşmıştı.
Ve o da şehit oldu…
***
Ben burada sadece iki öğretmenimize yer verebildim. Ancak buradan ismini yazamayacağımız onlarca kahraman öğretmenimiz var.
Bizler geçen zaman içerisinde unutup gitsek de onlar bu vatan için şehit oldular.
Onlar ve onlar gibi daha nice şehitlerimiz var.
Öğretmenler bir daha asla şehit haberleri almayalım diye her gün okullarda eğitim veriyorlar.
Kimsenin canı yanmasın, bu ülkede şehit haberleri verilmesin diye.
Allah bu topraklar için canlarını vermiş, gazi olmuş kahramanlarımızdan razı olsun.
Ve birkez daha şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Bu ülke için her gün emek sarf eden, eğitimli, bilgili insanların yetişmesi için çaba gösteren başta kayınpederim Mehmet Karayılan olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.
SÜRÜCÜLERİMİZ, ŞOFÖRLERİMİZ