Konya
°C
Yeni Meram

Konya sanayisi birinci tedarikçi olmalı…

Konya sanayisi birinci tedarikçi olmalı…-Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
23.09.2019 01:30
22.09.2019 16:54
0
5634
ABONE OL

Malumunuz savunma sanayi şehri olma yönünde büyük bir mücadele veren şehrimizin son dönemlerde bir araba markasının yatırımını kaçırdığı konuşulmuş ah’lar, vah’lar ve ‘keşke’lerden kurulu cümleler ile değerlendirmeler yapılmıştı.

Ancak onun öncesinde ve daha önemlisi, ASELSAN’ın Konya Savunma Sanayi şirketi ve bunun için çalışmaların son hız devamıdır.

Evet, böylesi büyük ve önemli bir yatırım çok konuşuldu çok yazıldı çizildi. Konya’ya bugüne kadar gelmiş en önemli yatırımlardan birisi olarak kayda geçen Savunma sanayi yatırımı Organize Sanayi Bölgesi’nin karşısına Endüstri Sanayi bölgesi olarak komşu oluyor.

Konyalı sanayiciler olarak 65 milyon dolarlık yatırım bedeli olan bu yatırımın kıymetini bilmek sadece şirketin yüzde 49 ortağı olan firmaların değil tüm üretim yapan sanayicilerin görevidir.

Geçtiğimiz hafta sonu gazetemize hayırlı olsun ziyaretine gelen Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü ile bu konunun önemine dair güzel sohbet gerçekleşti. Bunun öncesinde yine geçtiğimiz hafta Sayın Başkanın özel röportajını da gazetemizde tam sayfa olarak okuma imkanınız oldu.

Başkan Kütükçü’nün ziyaretinde kullandığı ifadeler gerçekten bana “İşte Konya için olması gereken bu” dedirtmenin ötesinde heyecanlandırdı da.

Başkan Memiş Kütükçü, ASELSAN yatırımının bugüne ve yarına çok büyük kazançlar ve katkılar sağlayacağının ötesinde Konya’nın Endüstri sanayisinin de gelişimi için son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle ASELSAN yatırımını mevcut OSB içinde değil ayrı ve genişleyip gelişebilir bir alanda olduğunu belirterek yatırımın sadece ASELSAN ile kalmayacağını ileriki süreçte sektörel farklı yatırımların da altyapısının hazırlandığına vurgu yaptı. Yani olay sadece bugünle kalmıyor gelecek için de hazırlıklar yapılıyor. Bunlar gerçekten şehrimiz adına önemli ve kıymetli gelişmeler çalışmalar.

Başkanın ziyaretinde bahsi geçen konulardan birisi de Otomotiv firması Alman Volkswagen firmasının yeni yatırım için Manisa’yı seçmesi oldu.

İsmi Konya ile de anılan bu yatırımın nedenleri niçinleri somut şekilde konuşulurken Başkan Kütükçü’nün olaya ah’lar, vah’lar ve ‘keşke’lerden uzak bakış acısı gerçeğin böyle olması gerektiğinin en net söylemi oldu.

Neydi Başkanın söylemi; “Bizim böyle yatırımlara ev sahipliği yapmamızdan daha önemlisinin üretimlerimizle birinci üretici olan firmaya birinci tedarikçi olmamız ve bunu istikrarlı şekilde sürdürmemizdir” yani yatırımın şehrinin öneminden çok bizim o yatırımın neresinde ne kadar olmamızdır.

Gerçekten de olaya böyle bakılması gerekiyor. Eğer siz yapılacak yatırıma katkı sunamıyor imkan oluşturamıyorsanız çok önemli olarak adlandırılan yatırımın şehrimizde olmasının bir önemi olmuyor.

Önem ne zaman hasıl oluyor?

O yatırımın birinci derece ürün tedariki olarak katkı sunanı ve vazgeçilmezi olmanız durumunda öneminiz gerçekleşmiş oluyor.

Bu noktada görev Konyalı sanayicilerimize düşüyor. Üretimleriyle ister Konya’da ister Manisa’da nerede olursa olsun yatırımcıya birinci tedarikçi olmak için daha çok çalışmaları gerekiyor. Şimdiden bu hedefi kendisine düştür edinen sanayicilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.