Naci Ağbal, “Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2016 yılı Ocak-Mart dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmelerine” ilişkin Vergi Denetim Kurulu Başkanlığında düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yurt dışı çıkış harcının artırılması yönünde kendilerine ulaşan tekliflerin hatırlatılması üzerine Ağbal, bu teklifin İstanbul’daki bir toplantıda geldiğini anlattı.
Teklif sahiplerinin temel yaklaşımının yurt içi turizm hareketliliğinin artırılması olduğunu belirten Ağbal, “Şu anda turizm sektöründe yaşananlar konusunda hükümet olarak çok hassasız. Sayın Başbakanımız kapsamlı bir eylem planını açıkladı. Biz bunu uygulamaya koyduk. Özellikle ecrimisil ve kira ödemelerinin ertelenmesi konusunda da yasal düzenleme Meclis’ten geçti. Dolayısıyla burada da bir iyileştirme olacak.” ifadelerini kullandı.
Ağbal, turizm sektöründe ortaya çıkabilecek yeni gelişmeler karşısında da gereken tedbirleri alacaklarını kaydederek, yurt dışı harcı konusunda herhangi bir çalışma yürütmediklerini bildirdi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın sağlık harcamaları konusundaki açıklamalarını da değerlendiren Ağbal, sağlık harcamalarında çok hassas olduklarını söyledi. Sağlık harcamaları konusunda zaman zaman gündeme gelen hadiselerin üzerine gidildiğini belirten Ağbal, şöyle devam etti: “SGK Başkanımız anladığım kadarıyla sağlık harcamalarına ilişkin olarak yapılan suistimallere işaret etmek, bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmak ve sağlık hizmeti alan vatandaşlar olarak bizleri, bu konuda daha dikkatli olmaya davet etmek için bir uyarı yapmış. Dolayısıyla bu konularda SGK’nın gerek denetim kapasitesinin artırılması gerekse özel sağlık kuruluşlarında yapılan sağlık hizmeti sunumlarında muhtemel risklerin takip edilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor.”
Ücretsiz seyahate gelir desteği ödemeleri yapılacak
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
99837 kez okundu
2
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
18838 kez okundu
3
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17414 kez okundu
4
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
13971 kez okundu
5
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
12711 kez okundu
6
FAO ve Türkiye’den tarım politikalarını güçlendirecek yeni proje
12151 kez okundu