Gastronomi alanındaki çalışmalarıyla dikkat çeken Eğitmen Şef Burak Gelici, Konya’da düzenlenen organizasyona katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Gelici, “Türkiye Gastronomi Federasyonu üyesi olarak böyle güzel bir organizasyonu düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve organizasyona emek veren Doç. Dr. Yılmaz Seçim hocama teşekkür ederim” dedi.
Şehre ve mutfağa değer katıyor
Gastronomi etkinliklerinin şehirlerin kültürel tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Gelici, bu tür organizasyonların hem şehirlere hem de ülke mutfağına değer kattığını ifade etti. Gelici, “Konya’nın zengin mutfak kültürü bu tür festivaller sayesinde daha geniş kitlelere ulaşıyor. Burada bulunmak ve meslektaşlarımızla bir araya gelmek bizler için büyük bir fırsat” diye konuştu.
Chef Burak Gelici ayrıca, gastronominin sadece yemek yapmaktan ibaret olmadığını dile getirerek, “Bu tür gastronomi festivalleri aynı zamanda kültür, sanat ve paylaşımın da bir parçası.” dedi. Genç şeflere de seslenen Gelici, bu tür etkinliklerde yer almanın mesleki gelişim açısından büyük katkılar sağladığını sözlerine ekledi.
Çetin “Ayvalık lezzetlerini Konya’ya getirdim”
Konya GastroFest’te Ayvalık’tan katıldığını ifade eden TEMA Ayvalık Gönüllüsü Çetin İşten festivalin Türk gastronomisi için önemine değinerek,” Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu güzel festivalde Ayvalık lezzetlerini getirdik. Ayvalık lezzetlerini Konya’da hemşerilerimizle ve festivale katılan vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. İşten festivalde meşhur Ayvalık tostunu ikram ettiklerini ifade ederek,” az önce festival kapsamında 200 tane meşhur Ayvalık tostunu 20 dakikada yaptık ve festivale katan katılan vatandaşlarımıza dağıttık, şimdiyse lord tatlı sunumumuz var bu güzel lezzetleri halkımızla buluşturmamızı sağlayan belediye başkanımıza Yılmaz Seçim hocamıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Japonya’dan Konya’ya geldim
Konya GastroFest’e Japonya’dan gelerek katılan mücahit Yeşil,” Konya’ya gastronomi festivaline Japonya’dan geliyorum Japonya’da uzun yıllardır Türk mutfağını Japonlara tanıtıyor Türk lezzetleri ile Japonlar buluşturuyorum.” ifadelerini kullandı. Yeşil Konya’da bu festivalin yapılmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek,” festivaller özellikle gastronomi festivalleri gastronomi kültürünün yaşamasında ve gelecek kuşaklara aktarılmasına büyük önem taşıyor ben festivalde emeği geçen başta Büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere Yılmaz Seçim hocamıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (ÖZEL HABER)
Kaynak: Evren ATCI
Konya GastroFest’te Şef Nusret’te yer alacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.