Konya
°C
Yeni Meram
15.08.2022 12:04

Türkiye Değişim Partisi Konya İl Başkanı Erkan: Siyasetin dilini değiştirelim

Türkiye Değişim Partisi Konya İl Başkanı Sezai Erkan yaptığı açıklamada İslami dayanışma oyunları ile ilgili AK Parti Hükümeti ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederken açılış programına cumhur ittifakı dışında kalan siyasi partilere davet yapılmamasını eleştirdi.

A+
A-
15.08.2022 12:04
15.08.2022 12:09
0
2208
ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde siyasi kutuplaşmanın önüne geçmek için toplumsal barış adında bir çağrıda bulunduklarını da hatırlatan Erkan, Genel Başkan Mustafa Sarıgül’ün söylediği “Siyasetin dilini değiştirelim” çağrısına vurgu yaptı.

Erkan şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere Ülkemiz 5.si düzenlenen, 2021 İslami dayanışma oyunlarına Ev sahipliği yapmış bulunmaktadır. Başta AK PARTİ hükümeti olmak üzere, bu müsabakaların şehrimiz, Konya’da yapılmasını uygun gören tüm yetkililere teşekkür ederiz. Ayrıca organizasyon ayağında bazı aksaklıklar çıksa da bu açığı hızlı bir şekilde kapatmaya çalışan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay ve ekibine teşekkür ederiz. Geçtiğimiz günlerde Türkiye değişim partisi Konya il başkanlığı olarak Siyasi partilerin, küslükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakmalarını ve bunun neticesinde Siyasi kutuplaşmanın önüne geçmek için toplumsal barış adında bir çağrıda bulunmuştuk. Görüyoruz ki bu çağrımız, sadece, bir çağrı olarak kalmış. İslami dayanışma oyunları açılış organizasyonunda, cumhur ittifakı dışında kalan siyasi partilere bir davet yapılmamıştır. Bir spor organizasyonunda bile kutuplaşmaya yönelik hareketler yapılırken, bizler nasıl bir araya geleceğiz. Partiler arasında siyasi çekişmeler, eleştiriler mutlaka olacaktır, olmalı da. Ama bunu kutuplaştırarak lütfen yapmayalım. Siyaseti nezaket çerçevesinde yapalım. Biz Türkiye değişim partisi olarak, Genel başkanımız sayın Mustafa Sarıgül’ün söylediği gibi, Siyasetin dilini değiştirelim. Bugün iktidarda bulunanlar, Yarın muhalefet oldukları zaman, kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa, Muhalefet partilerine de aynı şekil davranmalıdırlar.”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.