Selçukya Kültür Evi’nde gerçekleşen programda konuşan Dernek Başkanı Av Fatma Şeref Polat ;İbn-i Haldun’un “Geçmişler geleceğe, suyun suya benzediği kadar benzer.” sözüne vurgu yaparak tarihin bir milletin sadece mazisi değil istikbalinin de pusulası olduğunu tarihten ibret almayanlar için tarihi bilmekle bilmemek arasında hiçbir farkın olmadığını zaman usta bize en iyi şekilde öğretmiştir.
“Ülkemiz asırlar boyunca Sarıkamış’ta olduğu gibi binlerce kahramanın canları pahasına verdikleri mücadeleyle kurulmuş, korunmuş, yükseltilmiş ve bugünlere ulaşmıştır.Sarıkamış Şehitleri başta olmak üzere Anadolu coğrafyasını kanlarıyla sulayarak bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Program Selçukya Şairleri;Hasan Ukdem, Hasan Karaca,Kamil Baysal,Mustafa Remzi Samancı,İbrahim Demirtaş Ayşe Gök, Yücel Uysal, Mustafa Arıcıoğlu, Zafer Oflaz, Şerife Eker,Cemal Çalışkan,Hasan Demir,Şükran Pınarcan,Zeliha Büyükcengiz,Mustafa Şen,Ahmet İnci,Cengiz Çelik ,Ahmet Şener,Tayyar Yıldırım ,Devriş Ahmet Şahin ve Yakup Çak tarafından günün anısına okunan şiirler ile sona erdi
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya’da “Ekoloji Elçileri” doğayla öğreniyor
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
134282 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
129793 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
114402 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
112886 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
109759 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69059 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.