Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Omurga cerrahisinin önde gelen isimleri, Selçuk Üniversitesinde buluştu

Türkiye’nin önde gelen ortopedik ve endoskopik omurga cerrahları, Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Program kapsamında iki ayrı endoskopik (kapalı) cerrahi gerçekleştirildi.

Ortopedik omurga cerrahisinin duayen isimleri ile endoskopik omurga cerrahisi alanında uzman hekimler, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde Konya’da buluştu. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği Omurga Şubesi tarafından düzenlenen 1. Endoskopik Omurga Canlı Cerrahi ve Konya Bölgesel Toplantısı’na Türkiye’nin farklı merkezlerinden 26 eğitmen ve 84 hekim katıldı.

Programın ilk gününde, Doç. Dr. Ali Güleç ve ekibi tarafından iki ayrı endoskopik (kapalı) omurga cerrahisi canlı olarak gerçekleştirildi. Operasyonlarda lomber spinal stenoz (dar kanal) ve lomber disk hernisi (bel fıtığı) tanılı hastalara müdahale edildi. Minimal invaziv yöntemle yapılan ameliyatlarda küçük kesilerle yerleştirilen kameralı endoskopik sistemler kullanıldı. Uzmanlar, bu tekniğin açık ameliyatlara göre daha az doku hasarı, daha az kanama, daha kısa hastanede kalış süresi ve hızlı iyileşme sağladığını belirtti. Cerrahiler sırasında katılımcıların soruları anlık olarak yanıtlandı.

Toplantının ikinci gününde ise bilimsel oturumlarda endoskopik omurga cerrahisine ilişkin klinik deneyimler ve güncel yaklaşımlar ele alındı. Toplantının başarıyla tamamlandığını belirten Doç. Dr. Güleç, organizasyona katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Selçuk Üniversitesi ile ARGEMİP’ten sanayi – üniversite iş birliği toplantısı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.