Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Selçuk Üniversitesi ile ARGEMİP’ten sanayi – üniversite iş birliği toplantısı

Selçuk Üniversitesi ile AR-GE Merkezleri İletişim ve İş Birliği Platformu (ARGEMİP) arasında sanayi - üniversite iş birliğini güçlendirmeye yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çevrim içi (online) olarak düzenlenen toplantıda Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Akademik Küme, İş Geliştirme Akademisi (İGA) ve İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (İLTEK) kapsamındaki iş birliği olanakları ele alındı.

 

Toplantıda Selçuk Üniversitesinin akademik bilgi birikimi ile AR-GE merkezlerinin uygulama ve üretim kapasitesinin bir araya getirilmesi hedefi öne çıktı. Bu doğrultuda ortak AR-GE projeleri, akademik danışmanlık, teknoloji transfer süreçleri ve nitelikli insan kaynağının sanayiye kazandırılması gibi konular değerlendirildi.

 

Akademik Küme yapısı aracılığıyla disiplinler arası iş birliklerinin geliştirilmesi, TTO üzerinden fikri mülkiyet ve ticarileştirme süreçlerinin etkinleştirilmesi, İLTEK kapsamında ise üniversitenin altyapı imkanlarının sanayiyle daha etkin kullanılması toplantının ana başlıkları arasında yer aldı.

 

Toplantı, Selçuk Üniversitesi ile ARGEMİP arasında sürdürülebilir, çıktı odaklı ve karşılıklı faydaya dayalı bir iş birliği zemininin oluşturulmasına yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konyalı emekli 40 yıllık sigarayı 20 günde bıraktı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.