Konya
°C
Yeni Meram
17.05.2022 15:59

Meram'da, özel çocuklara özel etkinlik

Meram Belediyesi, ilçe genelindeki özel eğitim kurumlarında eğitim gören özel çocuklara sinema keyfi yaşattı. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen gösterimde hep birlikte ‘Neşeli Ayaklar’ filmini izleyen çocukların mutluluğu kendilerine ikram edilen mısır ve pamuk şekeriyle katlandı.

A+
A-
17.05.2022 15:59
17.05.2022 16:06
0
1630
ABONE OL

Meram’da bulunan özel eğitim kurumlarında eğitim gören özel çocuklar, Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde film izleme mutluluğu yaşadı.

Meram Belediyesi Engelsiz Şehir, Kadın ve Aile Komisyonu tarafından organize edilen programda çocuklara, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un eşi Feyza Kavuş, Komisyon Başkanı Serpil Yurdaışık ve komisyon üyeleri de eşlik etti.

Etkinliğe, Meram Nuriye Cahit Atay Özel Egitim Anaokulu, Kozağaç Esnaf ve Sanatkarlar Birligi Özel Egitim Uygulama Okulu, Meram Özel Uygulama Okulu, Melike Hatun Özel Uygulama Okulu ve Karatay Özel Eğitim Destek Okulu’nda okuyan özel öğrenciler katıldı. Film gösterimi öncesinde çocuklara mısır ve pamuk şekeri ikram edildi.

İkramlarla sevinç ve neşeleri katlanan çocuklar daha sonra hep birlikte ‘Neşeli Ayaklar’ filmini izledi.

BAŞKAN KAVUŞ; “ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN, AİLELERİNİN VE EĞİTİMCİLERİNİN HAYATLARINA DOKUNUYORUZ”

10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Engelliler Haftası’ dolayısıyla özel çocuklarla bir araya gelmeyi bir gelenek haline getirdiklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, etkinlik ve hafta dolayısıyla yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanan Engelliler Haftası, birlikte yaşadığımız engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık oluşturulması için çok önemli bir fırsat. Biz belediye olarak, engelli vatandaşlarımız ve dezavantajlı bireylerimiz için tüm yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenliyor, onlarla sık sık bir araya geliyoruz. Özel çocuklarımız, aileleri ve eğitmenleri ile gerçekleştirdiğimiz her buluşma bizler içinde çok özel. Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz bu sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmalarımızdan dolayı çocuklarımız çok heyecanlı ve mutlu. Onların, sosyalleşmelerine ve mutluluklarına katkı sağlamak bir insanın ulaşabileceği en büyük mutluluk. Sosyal belediyecilik hizmetleri çerçevesinde yürüttüğümüz bu çalışmalarda özel çocuklarımızın yanında olmak kadar, aileleri ve eğitmenleri ile bir araya gelip onların sorunlarına çözüm bulmanın da fazlasıyla önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu yüzden her fırsatta ve çeşitli vesilelerle bu çocuklarımızın ve ailelerinin hayatlarına dokunabilmeye çalışıyoruz.”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.