Konya
°C
Yeni Meram
15.06.2023 15:57

LGS sonuç tarihi belli oldu!

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran'da gerçekleştirilen sınavın ardından gözler LGS sınav sonuçları tarihine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih resmi olarak duyuruldu. MEB'in son dakika açıklamasının ardından adaylar LGS sınav sonuçları sorgulama işlemlerini “meb.gov.tr” üzerinden gerçekleştirebilecekler.

A+
A-
15.06.2023 15:57
15.06.2023 16:02
0
1514
ABONE OL

LGS sınav sonuçları tarihi, binlerce öğrenci ve velinin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 Haziran'da Türkiye genelinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi sınavının ardından gözler LGS sonuçlarına çevrildi. LGS sonuçları MEB'in resmi internet sitesi “meb.gov.tr” üzerinden adayların erişimine açılacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile LGS sınav sonuçlarını sorgulayabilecek. İşte 2023 MEB LGS sınav sonuçları tarihi ve sorgulama ekranı...

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları 26 Haziran tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS tercih tarihiyle ilgili olarak henüz bir açıklama gelmedi. Ancak geçtiğimiz sene LGS tercih süreci 4-20 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.


2023 LGS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

LGS soru ve cevap anahtarı, sınavın tamamlanmasından kısa bir süre sonra www.meb.gov.tr adresinde yayımlandı.

LGS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

LGS sınav sonuçları meb.gov.tr adresinden erime açılacak. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi ile LGS sınav sonuçlarını sorgulayacak.


LGS sınav sonuç ekranında adayların sınavlarda Türkçe Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinin doğru sayısı, yanlış sayısı ve boş sayısı yer alacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.