
Merkez Meram ilçesi Gödene Mahallesi’nde yaşayan emekli Mehmet Özceran (79), 30 yılı aşkın süredir topladığı eşyaları kendi evinin bahçesinde oluşturduğu alanda sergiliyor. Özceran’ın sergilediği malzemeler arasında eski bir çarık dikkat çekerken, çeşitli ahşap maketler, toprak testiler, küpler, eşyalar yer alıyor.
Eşya toplama işinde önce babasından kalanları biriktirdiğini belirten Mehmet Özceran, mahalledekilerin hediye olarak verdiği ve kendi bulup getirdiği eşyaları astığını söyledi. Para vererek aldığı eşyanın çok az olduğunu belirten Özceran, 30 yılı aşkın süredir bu eşyaları topladığını ifade etti. En eski ürünlerinden birinin çarık ve orak olduğunu ifade eden Özceran, “Bir antika yeri, müze, hakimin yeri diyeceksin. Ne yakışıyorsa yani onu tercih ederim. Burayı yazın göreceksin ki derman yetmez, her yanı yanıyor” dedi.
Kaynak: İHA
Konyalılar dikkat: AKOM tedbir çağrısı yaptı!
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
137228 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
134066 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
117307 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
115675 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
113364 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69224 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.