Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Kış ayları yaklaşırken Konyalılar bu dükkanın önünde kuyruk oluyor

Konya Şehr-i Turşucu'su olarak üç yıldır hizmet veren Selman Kozan Konya’da turşu denince akla gelen ilk isimlerden biri haline geldi. Dükkanda tam 85 çeşit turşuyu Konyalılara sunan Kozan, ”Bizim işletmemiz Konya’daki diğer turşucuların bile tedarik için başvurduğu bir adres aynı zamanda turşu sevenlerin ise uğrak noktası” ifadelerini kullandı.

 

Selman Kozan turşuların sadece lezzetleriyle değil sağlık üzerindeki faydalarıyla da ön plana çıktığını dile getirerek, “Özellikle son dönemlerde salça ile karıştırılan öksürük ve balgam enfeksiyonları boğaz ağrıları ağız yapılarındaki kızarıklıklar ve kanser hastaları için turşu suyunun faydaları saymakla bitmiyor “ ifadelerini kullandı.

Turşuların vücudumuza faydası saymakla bitmez

 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Konyalıların hastalıklara karşı doğal ve şifalı ürün arayışına girdiğini ifade ederek, “Türk Mutfağı Kültürü’nün vazgeçilmezi olan turşular günümüzde bir çok kişi tarafından unutulmaya yüz tuttu. Konya Şehri Turşu olarak el yapımı turşularımızı Konyalılarla buluşturarak Konya’da kış aylarına girerken özellikle salgın hastalıklara, öksürüğe, soğuk algınlığına karşı Konyalıların direncini arttırmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

En iyi turşu sirkeden olur

Kozan filmlere konu olan turşu sirkeden mi olur limondan mı olur tartışmasına da değinerek ,” en iyi turşu sirkeden yapılır. Sirkenin düşük asidik oranı sayesinde meyvelerin yavaşça fermente olması sağlanır. Turşu suyunun içine meyvenin aroması ve lezzetinin sinmesi de sirke sayesinde olur.” şeklinde konuştu. Kozan, Konya’da turşu kültürünü yaşatmayı amaçladığını dile getirerek, ”Amacımız nesiller boyu süregelen bir Türk mutfak kültürü olan turşu kültürünü unutturmamak. Konya’da müşterilerimizin genellikle istediği ev yapımı turşuların üretimini ve satışını gerçekleştiriyoruz. Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde hastalıktan korunmak isteyenleri dükkanımıza davet ediyoruz turşudan gelen sağlığa herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu. (ÖZEL HABER)

Kaynak: Evren ATCI

22 5 1 1 3 2
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • Teoman
    2 ay önce
    0 0

    Güzel bilgilendirici bir haber olmuş haberi yapan evren beye teşekkürler.

  • Gülçin Erden
    1 ay önce
    0 0

    Turşu kış helalinden sonra bizim vazgeçilmez bir lezzeti

  • Konmalı yiğit
    1 ay önce
    0 0

    Turşu annenizden babennemizden kalan bir lezzet asitli içecekler yerine turşu suyu her derde deva tavsiye ederim Mekanda Konya’da tek herhalde

Sıradaki haber:

Konya’da bugün kimler vefat etti? 1 Kasım Cumartesi günü

HIZLI YORUM YAP

22 5 1 1 3 2