Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Kış ayları yaklaşırken Konyalılar bu dükkanın önünde kuyruk oluyor

Konya Şehr-i turşusu olarak üç yıldır hizmet veren Selman Kozan Konya’da turşu denince akla gelen ilk isimlerden biri haline geldi dükkanda tam 85 çeşit turşuyu Konyalılara sunan kozan” bizim işletmemiz Konya’daki diyar turşucuların bile tedarik için başvurduğu bir adres aynı zamanda turşu sevenlerin ise uğrak noktası” ifadelerini kullandı.

 

Selman Kozan turşuların sadece lezzetleriyle değil sağlık üzerindeki faydalarıyla da ön plana çıktığını dile getirerek, “Özellikle son dönemlerde salça ile karıştırılan öksürük ve balgam enfeksiyonları boğaz agrilari ağız yapılarındaki kızarıklıklar ve kanser hastaları için turşu suyunun faydaları saymakla bitmiyor “ ifadelerini kullandı.

Turşuların vücudumuza faydası saymakla bitmez

 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Konyalıların hastalıklara karşı doğal ve şifalı ürün arayışına girdiğini ifade ederek,” Türk mutfağı kültürünün vazgeçilmezi olan turşular günümüzde bir çok kişi tarafından unutulmaya 100 tuttu Konya Şehri Turşu olarak el yapımı turşularımızı Konyalılarla buluşturarak Konya’da kış aylarına girerken özellikle salgın hastalıklara Öksürüğe, soğuk algınlığına karşı Konyalıların direncini arttırmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

En iyi turşu sirkeden olur

 

Kozan filmlere konu olan turşu sirkeden mi olur limandan mı olur tartışmasına da değinerek ,” en iyi turşu sirkeden yapılır. Sirkenin düşük asidik oranı sayesinde meyvelerin yavaşça fermante olması sağlanır. Turşu suyunun içine meyvenin aranması ve lezzetinin sinmesi sirke sayesinde olur. Limonun asidik oranının yüksek olması nedeniyle sebzelerinin hemen hemen fermante olması noktasında turşu yapının bana pek uygun değildir” şeklinde konuştu. Kozan Konya’da turşu kültürünü yaşatmayı amaçladığını dile getirerek,” amacımız Konyalılar nesillerden boyu süregelen bir Türk mutfak kültürü olan turşu kültürünü unutturmamak. Konya’da müşterilerimizin genellikle istediği ev yapımı turşuların üretimini ve satışını gerçekleştiriyoruz. Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde hastalıktan korunmak isteyenleri dükkanımıza davet ediyoruz turşudan gelen sağlığa herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu. (ÖZEL HABER)

Kaynak: Evren ATCI

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Konya’da bugün kimler vefat etti? 1 Kasım Cumartesi günü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0