Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel 7 Ekim’in yıldönümü vesilesiyle haber metni yayınladı. Demirel mesajında; “Bugün 7 Ekim 2025. İki yıldır Terörist İsrail, Gazze’deki kardeşlerimizi acımasızca katletmeye devam ediyor. Ne yazık ki bu süreçte binlerce masum kardeşimiz şehit oldu, binlercesi de ağır yaralandı. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar… hiçbir ayrım gözetilmeden Katil israil’in hedefi oldu. Ancak ne acıdır ki, bu zulüm karşısında başta Müslüman ülkelerin liderleri sessiz kaldı. Eli kanlı İsrail, bir milleti toptan cezalandırmayı, çocukları öldürmeyi, camileri yıkmayı, hastaneleri bombalamayı meşru saydı.
Ve dünya, bu vahşeti izlemekle yetindi!”dedi. Açıklamasının devamında Demirel şu ifadelere yer verdi; “İki yıldır dünyanın dört bir yanından insanlar Gazze’ye bir lokma ekmek, bir yudum su ulaştırmak için mücadele ediyor. Ama bu çabalar çoğu zaman sonuçsuz kaldı. Çünkü terör devleti İsrail, silahlarıyla, zorbalıklarıyla, ablukalarıyla oradaki kardeşlerimizi ölüme terk etti. Dünyanın birçok yerinde farkındalık etkinlikleri yapıldı, boykot çağrıları yükseldi, yürüyüşler düzenlendi. Son olarak, Gazze’deki soykırımı durdurmak ve ablukayı kırmak için yola çıkan Sumud Filosu, insanlığın vicdan sesi oldu. 44 farklı ülkeden yüzlerce cesur aktivist, bu sivil direnişin bir parçasıydı. Ancak ne yazık ki dünya, yine bir terör devletinin şımarıklığını izledi. İsrail’in zulmüne sessiz kalanlar, tarihin en utanç verici sayfalarında yer alacaklar!
Bugün Filistin’e sessiz kalan liderler yarın kendi halkına adaleti anlatamayacaklar! Gazze’deki mazlumların gözyaşı kurumadan, Terörist İsrail’e destek veren her lider, bu zulmün ortağıdır! Masum çocukların kanı, o diplomasi masalarında atılan imzaların üzerindedir! Gazze’de binlerce masum insan şehit olurken, çocukların çığlıkları göğü delerken maalesef ülkemizde Katil İsrail ile ticaret devam ediyor. İsrail’in en büyük destekçisi ABD ile yeni anlaşmalar yapılıyor. Bir zamanlar “mazlumların sesi” olma iddiasındaki Türkiye, şimdi o sesin kısıldığı, vicdanın pazarlık masalarına yatırıldığı bir ülke görüntüsü veriyor. ABD ile stratejik pozlar, İsrail’le gizli anlaşmalar, “diplomasi” adı altında sessiz onaylar… Gazze’deki yıkımın arkasında yalnızca bombalar değil, bu sessizlik de var. Bir zamanlar Mavi Marmara’nın cesur insanlarına sırtını dönenler, Türkiye’den yardım gemilerinin kalkmasına izin vermeyenler, Sumud filosu yola çıkarken desteklerini dile getiremeyenler dönüşte sumud filosunun kahramanlarını uçakta karşılayarak vicdanlarını temize çekmeye kalktı. Bir yanda Gazzelileri savunduklarını dile getirenler her gün vatandaşa boykot çağrısında bulunan siyasiler ABD’den doğalgaz alışımızı alkışlarla karşıladı.
Gazze’yi sadece oy meselesi olarak gördüler. Seçimlerden önce “Biz kazanamazsak Gazze düşer” diyenler maalesef bu iki yıllık süreç içerisinde bir şey yapmadılar. Saadet Partimizin İnsani yardım koridoru açılsın önergesini meclisten geçirmemek için oturdukları koltuklardan kalkıp meclis salonuna geldiler ve hayır oyu verdiler. Tarih bunları da yazdı. Ama biz bu zulme sessiz kalmadık ve kalmayacağız! Biz adaletin, merhametin ve insanlığın yanında olacağız. Gazze’nin çığlığı susmadıkça, biz de susmayacağız! Çünkü biz biliyoruz ki; bir mazlumun duası, bir zalimin tankından daha güçlüdür!”
+
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ahilik geçmişten günümüze toplumsal bir refleks
İsrail 77 ülkeyi ifşa etti. Türkiye’ye özel vurgu dikkat çekti
Konya’nın bu mahallelerinde elektrik olmayacak! 7 Ekim Salı günü
Başkan Altay Akşehir Basını ile buluştu
Başkan Köksal, Başkan Altay’ı ağırladı
2025 YKS Ek Yerleştirme Sonuçları açıklandı
Konya’da bugün kimler vefat etti? 6 Ekim Pazartesi günü
Akşehir’de 24 saatlik maratonun kazananları belli oldu!
Canlarını hiçe Sayan kahramanları ziyaret ettik
Kayserispor’dan flaş transfer yasağı açıklaması
Konyaspor, ‘bilet bloke’ cezasının iptalini istiyor