Konya
°C
Yeni Meram
12.07.2021 15:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'ya geliyor

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Milletvekili Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere önümüzdeki günlerde Konya’ya geleceğini açıkladı. Erdoğan Konya'da metronun temel atma töreni ve bir takım açılışlara katılacak.

A+
A-
12.07.2021 15:50
12.07.2021 16:46
0
2878
ABONE OL

Milletvekili Orhan Erdem’in konuşmasında öne çıkan satır başları şöyle:

Salgın sürecinde yüksek aşılama ve alınan tedbirlerle hayatın kısmen normalleşmesi sonucu cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da il ziyaretlerine başlamıştır. Bu kapsamda ilk önce Hatay iline gitmiştir. Biten yatırımların açılışlarına ve mitinglere Sakarya ve geçen hafta cuma günü de Diyarbakır ile devam etmiştir.


Önümüzdeki günlerde Konya ilimizde bu kapsamda başta salgın nedeniyle gecikmeler yaşadığımız Konya Metrosunun yapımına başlanmak ve biten yatırımların açılışları da yapılmak üzere sayın cumhurbaşkanımız tarafından şereflendirilecektir.


Yine sayın cumhurbaşkanımız inşallah 20 Temmuz 2021 Kurban Bayramı'nın 1. Gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti barış ve özgürlük Bayramı 47. yılı kutlamalarına geniş bir heyetle katılacak. Bayram namazı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kılınarak açılışlar incelemeler ve Kıbrıs halkı ile buluşmalar söz konusu olacak.


Salgına rağmen Türkiye Büyük millet meclisi mis milletimizin huzur ve refahı için yasama çalışmalarını aralıksız devam ettirmiştir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yargı reformu ile güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi hedeflenmiş ve bu alanda bir dizi çalışma yapılmıştır.

Geçtiğimiz hafta 4. yargı paketi olarak da bilinen ceza muhakemesi kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunu da yasalaştırarak önemli düzenlemeler yapılmıştır.
Bu kapsamda; idari yargıda cevap sureleri kısaltılmış,
Boşanmış eşe karşı işlenen suçlar ağırlaştırıcı sebep kapsamına alınmış,
Yakalama ve tutuklama konularında düzenlemeler yapılmıştır.
Adli kontrol ile ilgili sınırlamalar getirilmiş, anayasa mahkemesinde stajyerlere staj imkânı verilmiştir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.