Yüksek ısıyla demlenen çayın önemli sağlık sorunlarına yol açtığı açıklandı. Çayda bulunan tein ve tanen bileşiklerinin bitkinin savunma sistemi için salgıladıkları salgılardır. Hatalı çay demleme sebebiyle bu bileşiklerin aktif hale gelebileceğini belirten uzmanlar, uzun süre bu bileşiklere maruz kalan kişilerde kansere varabilecek kadar olumsuz hastalıklar görülebilir.
Çay acı ise kesinlikle içmeyin…
DÜ Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün “Taze ve doğru koşullarda demlenmiş çayın tadının güzel ve belirgin olduğunu fakat bayatlamış çaylarda aktifleşen teinlerden dolayı bu çayların ağızda acı bir tat bıraktığını vurguladı. Bu yüzden acı ve bayat çayları sakın içmeyin. Bu çaylarda tanenler aktif hale gelmiştir.
Yan etkisi olmayan ağrı kesici
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.