Başkan Bayındır, gölde yaşanan kuraklığa ilişkin belediye karşı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Beyşehir Gölü, sadece bugünümüzün değil; çocuklarımızın ve torunlarımızın da emanetidir. Bu bilinçle, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Beyşehir Gölü’nün korunması ve geleceğinin güvence altına alınması için gece gündüz demeden kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Son günlerde, Beyşehir Gölü’nde yaşanan kuraklık üzerinden bazı çevrelerce bilinçli şekilde kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını üzülerek görüyoruz. Beyşehir Belediyemiz için sanki gölümüz için hiçbir şey yapılmıyormuş gibi bir algı oluşturulmak istenmektedir. Bu algının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur.
Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı sunumda; Beyşehir Gölü başta olmak üzere Akşehir, Eber, Bafa, Burdur, İznik, Seyfe ve Sapanca gölleri için hazırlanan eylem planlarının 2026 yılında uygulamaya alınacağını açıkça ifade etmiştir. Bu kapsamda, 2026–2030 yılları arasında Beyşehir Gölü’ne ciddi kaynak aktarımı sağlanacaktır. Bizler, Beyşehir Gölü’nün hangi kaynaklarla, hangi yöntemlerle ve hangi bilimsel yaklaşımlarla destekleneceğini çok iyi biliyoruz. Bu süreç, günübirlik açıklamalarla değil; uzun soluklu, planlı ve devlet aklıyla yürütülen bir çalışmanın sonucudur. Yaşı yeten hemşehrilerimiz, geçmişten bugüne Beyşehir Gölü için verdiğimiz mücadeleyi, yaptığımız girişimleri ve ortaya koyduğumuz hassasiyeti çok yakından bilmektedir.
Şunu açıkça ifade etmek isterim ki;
Beyşehir Gölü başta olmak üzere, Beyşehir’in geleceğini şekillendirecek çok önemli yatırımları bu dönemde şehrimizle buluşturmakta kararlıyız. Bugün attığımız her adım, yarın Beyşehir’in kazanımı olacaktır. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, kıymetli hemşehrimiz Murat Kurum’a, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Bakanlar Kurulu’ndaki tüm Bakanlarımıza, AK Parti Konya İl Başkanımız Fatih Gökçen’e, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ankara’daki güçlü sesimiz Mustafa Akış’a Sayın Milletvekillerimiz Mustafa Hakan Özer ve Tahir Akyürek başta olmak üzere tüm Konya Milletvekillerimize gönülden teşekkür ediyorum.
Ayrıca, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanımız Kahraman Şanal ve Teşkilatımızla birlikte, büyük bir uyum ve gayretle Beyşehir’imizi ilgilendiren her alanda hedeflerimize kararlı adımlarla yürüyoruz. İlçemiz için yapılacak her yatırımın içerisindeyiz. Beyşehir Gölü Eylem Planı için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü de özellikle belirtmek isterim. Biz bu şehri seviyoruz. Biz Beyşehir için çalışıyoruz. Biz Beyşehir Gölü’nü kaderine terk etmiyoruz. Beyşehir’in geleceği emin ellerdedir.”
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya tarımı desteklerle güçleniyor
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
134078 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
129594 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
114203 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
112708 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
109576 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69044 kez okundu