Karatay Belediyesi’nde gerçekleşen ziyarete; MFS-EMMAUS Başkan Yardımcısı Elmedin Skrebo, Proje Koordinatörü Alen Hodzic, Srebrenitsa Şehit Anneleri Nura Mustafic, Mejra Dzogaz ve Saliha Osmanovic katıldı.
ELMEDİN SKREBO: KARATAY BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA
MFS-EMMAUS Başkan Yardımcısı Elmedin Skrebo, Karatay Belediyesi’nin bugüne kadar Bosna Hersek’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi; “Karatay Belediyesi’nin destekleri ve katkıları bizler için çok kıymetli. Misafirperverliğiniz ve her zaman yanımızda oluşunuz için teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin her zaman Bosna Hersek’in yanında olduğunu biliyoruz. İki ülke arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliklerinin artarak devam etmesini temenni ediyoruz.”
KILCA: BOSNA HERSEK’İN GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ AYRI
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise Bosna Hersek’in Türk milletinin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu vurguladı.
Hasan Kılca sözlerini şöyle sürdürdü; “Gönül coğrafyamızın en güzel diyarı Bosna Hersek’ten gelen şehit annelerimizi ve sivil toplum temsilcilerimizi belediyemizde ağırladık. Kardeşlik bağlarımızı her fırsatta diri tutmak adına Bosna Hersek’te birçok çalışma yürütüyoruz. Annelerimizin ziyaretinde hem bu çalışmalarımızı hem de bölgedeki diğer konuları istişare etme fırsatı bulduk. Ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum.”
Başkan Kılca ayrıca, 2022 yılında Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Karatay Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve Bosna Hersek’te faaliyet gösteren Emmaus Dayanışma Forumu işbirliğiyle Bosna’nın Potoçari şehrinde şehit anneleri için iki ev inşa ettiklerini hatırlatarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Kaynak: KARATAY BELEDİYESİ
Okul çantası omurga sağlığını tehdit ediyor