Buna göre, yıl sonuna kadar uygulanmak üzere, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi.
Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek.
İstihdam edilecek personelden 1’i acil sağlık hizmetlerinde, 7’si ilçe sağlık müdürlüğü/ toplum sağlığı merkezlerinde, 8’i sağlık evlerinde, 35 bin 984’ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak. (AA)
Kene uyarısı; göçmen kuşlarla Afrika’dan geliyor
1
Bir SMA ilacı daha SGK’nin geri ödeme listesine alındı
92631 kez okundu
2
3 yaşındaki çocuğun bağırsağından 7 tane mıknatıs çıktı
67839 kez okundu
3
Nadir görülen sindirim sistemi hastalığı tedavi edildi: “Erik, kiraz ve zeytini çekirdeği ile tüketmeyin”
40551 kez okundu
4
Sağlık Bakanlığı, 12 ilde 105 hastaneyi denetleyecek
25527 kez okundu
5
Fucidin krem nedir, ne için kullanılır?
9494 kez okundu
6
2 yaşındaki çocuğa, yanağından alınan yama ile idrar kanalı oluşturuldu
4689 kez okundu