Konya
°C
Yeni Meram
20.03.2023 13:50

Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sürüyor! Konya'dan AK Parti'ye başvuru 150'yi geçti

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenler için başvuru süreci yeni haftada sona erecek. Siyasi partilerin genel merkezlerinde yoğun bir liste çalışması yürütülüyor. Şu ana kadar Konya milletvekili olmak isteyen 150 aday adayı AK Parti'nin kapısını çaldı. Aday adaylığı başvurusunda bulananlar arasında AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ve eski Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da bulunuyor.

A+
A-
20.03.2023 13:50
20.03.2023 14:15
0
4071
ABONE OL

Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri 14 Mayıs'ta yapılacak. Seçim tarihinin kesinleşmesiyle birlikte siyasi partiler milletvekili aday adaylığı başvuru şartları, tarihleri ve ücretlerini açıkladı.

Milletvekili aday adayı olmak isteyenler de partilere müracaat etmeye başladı. 14 Mayıs'taki seçimde 15 milletvekili çıkaracak Konya'da da yoğun bir trafik sürüyor. Meclis'te yer bulmak isteyen aday adayları, gönül verdikleri partilerden vekil adayı gösterilmek için müracatlarını yapmaya başladı. 

Milletvekilliği aday adaylığı başvuru süreci 22 Mart Çarşamba günü sona erecek olan AK Parti'de, şu ana kadar Konya milletvekili olmak isteyen 150 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. Milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yapanlar arasında AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, eski Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve eski Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan gibi isimler de yer alıyor. 

3 İL BAŞKANI DA VEKİLLİK BAŞVURUSU İÇİN İSTİFA ETTİ

Öte yandan 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili olmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Deva Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca ve Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici de aday adaylığı için görevlerinden istifa etmişti. 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.