Konya
°C
Yeni Meram

BAYRAM ve SONRASI…

BAYRAM ve SONRASI…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.04.2024 00:32
07.04.2024 16:01
0
2502
ABONE OL

Ülke olarak birçok önemli badirelerden geçtiğimiz şu günlerde mübarek Ramazan ayının da sonuna gelmiş olduk.
Ramazan ayının ilk 20 günü seçim telaşı ve koşturmasıyla geçerken son 10 günü ise seçim sonuçlarının değerlendirilmesi, kazananlar, kaybedenler vs. gibi konuların değerlendirilmesiyle geçti gitti.
81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlendiği seçim sonuçlarının netleşmesiyle vatandaşlar 5 yıl boyunca şehrini, ilçesini ve mahallesini emanet edeceği kişileri belirlemiş oldu. Kimi bölgelerde itirazlar olurken kimi yerde kıl payı ile kazanılan- kaybedilenlerin olması hatta bazı bölgelerde toplum güvenliği için tehlikeli adımların atılması da ana gündemimizde yer aldı.
Tabi arada farklı konular da olmadı değil gündemimizde, özellikle terör devleti İsrail’in mübarek ay boyunca da Gazzeli mazlumları katletmeye devam etmesi, içleri parçalayan bir konu olmaya devam etti. Bunun yanında ekonomik değerlendirmeler de en çok konuşulan konular arasında yer aldı.
Unutmadan şunu da belirtmek isterim ki bu kadar önemli konuların içinde futbol da bir şekilde gündemimize girmeyi başardı. Bu konu çok daha uzun bir zaman gerektirdiği için kısa kesiyor, futbolun da popülaritesini artık yitirmeye başladığının altını çizmekte fayda görüyorum.
Nitekim öyle ya da böyle de olsa bir Ramazan ayını geri bırakarak bayrama ulaşmış olduk. Hafta sonu birçok vatandaş 9 günlük heyecana geçiş yaparken geri kalan kesimde çarşamba günü kılınacak bayram namazı ile bayramı yaşamaya başlayacak. Tabi görevleri gereği çalışmaya devam edecek olan kesimi de unutmamak lazım. Özellikle sağlıkçılardan güvenlik görevlilerimize kadar çalışan herkese de Allahtan kolaylıklar diliyorum.
Tam da böyle bir günde hastalık ve sağlık nedeniyle hastanelerde olan hastalara da Allah'tan şifalar diliyorum. İnsanoğlu çok değişik bir varlık, bazen kendi mutluluğunu yaşarken mutsuzlukları göremeyebiliyor. Dolayısıyla birbirimize hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaşadığımız anın kıymetini bilmek ve şükrünü unutmamak için diğer boyutu da hatırlamak gerekiyor.
Bayramların mana ve anlamına baktığımızda da sevinç ve mutluluk kadar şükür ve teşekkürü de unutmamak gerektiğini görebilirsiniz.
Nitekim bayram tatil süresinin de uzun olmasıyla önceliğiniz aileniz olsun. Aile büyükleriniz olsun, elini öpecek anneniz babanız varken onların elini öpün, hayır dualarını alın. Her şey kader, bakarsınız bir dahaki bayrama siz veya onlar olmayabilir. Onun için böylesi güzel günlerde bol bol vakit geçirin.
Çünkü bildiğiniz üzere ve hadislerde yer alan bilgilere göre de Sıla-i Rahim, kişinin ömrünü ve rızkını bereketlendiren uzun ömürlü olmasını sağlayan bir özelliktir. Bu ameli hayatınız devam ediyorken ihmal etmeyin.
Tabi Sıla-i Rahim için bir çoğumuz yollara dökülecek, kasaba, ilçe ve şehirlerarası yolculuk yapacağız. İşte burada da kurallara dikkat çekmek istiyorum. Çünkü daha dün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinin 1'inci gününde gerçekleşen kazalarla ilgili rapor sonucunu açıkladı.
Bakan Yerlikaya, tatilin ilk günü 651 trafik kazasında toplam 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve bin 47 kişinin de yaralandığını bildirdi. Daha ilk günden bu tablo 9 gün sonunu düşündüğümüzde Allah esirgesin diyorum. Onun için ilk günkü bu rapor kalan günler için uyarı olsun.
Bu duygular ile şimdiden Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla mübarekliyor bayramımız bayram olsun dileklerimi iletiyorum.
***
Son olarak bayram sonrası yaşanacak yoğunluk ve hareketliliği de kısaca özetlemek gerekirse Ramazan Bayramı sonrası Meclis'in gündeminin yoğun olduğunun bilinmesini isterim. Çünkü bayramın ardından nisan ayında, TBMM'de ekonomiyi içeren teklifler görüşülecek ve yeni Anayasa çalışmaları için de ilk görüşmelere başlanması bekleniyor.
Seçimlerin verdiği mesajla birleştirildiğinde Türkiye'nin yeni ekonomi yönetiminin hedefinde, enflasyonu tek haneye düşürmek ve vatandaşın alım gücünü artırmak bulunuyor. Dolayısıyla Meclis'in nisan ayı gündemini bu hedefi de içine alan 5 önemli madde içeriyor. Ekonomik iyileştirmeler adına atılacak adamlar tüm vatandaşın en büyük merak beklentisi olurken enflasyon ile mücadele ana gündemi oluşturacak.
Yoğun bir bayram mutluluğu yaşamanız duası ile kalın sağlıcakla...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.