Konya
°C
Yeni Meram

BAYRAM BİTTİ SÜREÇ BAŞLADI!

BAYRAM BİTTİ SÜREÇ BAŞLADI!- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.04.2024 00:15
14.04.2024 15:24
0
837
ABONE OL

Seçimdi ramazandı bayramdı derken yine yeniden bir haftaya başlıyoruz. Öncelikle herkesin geçmiş bayramını tebrik ediyor, bayramı bayram gibi yaşayanlardan olmamızı diliyorum.
Mutlu, huzurlu ve sevinçle karşılayıp yaşadığımız bayramda tatilin ilk 8 gününde toplam 4 bin 998 trafik kazası meydana gelirken 66 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Bunun yanında Antalya’da yaşanan ve bir vatandaşımızın vefat ettiği yürekleri ağıza getiren teleferik kazasında ihmalkarlıklar olsa da bir bayram daha geride kaldı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Bu bayramın geçtiğimiz bayramlara oranla kentte, köyde ve konu komşuda sıla-i rahim ziyaretlerinin ağırlıklı olduğu bir bayram olduğunun altını çizmek gerekiyor. Büyükler bu bayram daha çok hatırlandı, çocuklar bu bayram daha çok sevindi. Olması gerekene sanki bu yıl biraz daha yaklaşmış gibiydik. Zaten önemli olan da bu değil mi? Şu kısa ömrümüzde, bu bayram elini öptüklerimizin, yüzüne güldüklerimizin gelecek bayram aramızda olacaklarına veya bizim olacağımıza garantimiz mi var sanki?
O nedenle böyle müstesna günleri en güzel şekilde değerlendirmek bizler için olmazsa olmaz konumunda olmalıdır.
Bu arada bayram akabinde Konyaspor’un deplasmanda oynadığı ve 2-0’lık galibiyetle sonuçlandırdığı Kasımpaşa maçından aldığı 3 puan da yeşil beyazlı taraftara bayram sonu hediyesi oldu. Ligde kalabilmek adına ince hesapların yapıldığı bir ortamda alınan bu 3 puan, gerçekten altın değerinde. Emeği geçenleri kutlamadan geçmek haksızlık olur. Ancak yönetimin teknik direktöre birkaç hatırlatma yapması gerektiği düşüncesinde olduğumu da belirtmek istiyorum. Her maçta yaptığı oyuncu değişiklikleri ile yürekleri ağza getiren ve ecel terleri dökülmesine sebep olan teknik direktör Omeroviç’e böylesi kritik süreçte ateşle oynamaması gerektiği söylenmelidir. Aksi takdirde kalan haftalarda olası kayıplar, telafisi olmayan süreçleri beraberinde getirecektir.
Dolayısıyla her anlamda yaşanan yoğun bir süreç geride kaldı. Artık yeni başlangıçlar yeni düzenler ve yeni telaşelerin içine gireceğiz. Ağırlıklı olarak ekonominin konuşulup çözümlerinin tartışılacağı bu yeni düzende yerel, ulusal birçok konu gündemimizde olacak. Her ne kadar sınırlarımızda olmasa da coğrafyamızda oluşan durumlar ülkemizi de yakından ilgilendiriyor haliyle. Çünkü yanı başımızda olan durumlar her zaman ülkemize bir şekilde yansımış veya yansıtılmıştır. Terör devleti, bebek katili İsrail ve yardakçısı Amerika’nın bölgede oynadığı oyun çok yönlü ve büyüktür. Bu nedenle Orta Doğu'da tansiyon her geçen dakika yükseliyor.
Nitekim İran'ın, İsrail'in Şam'daki konsolosluk binasını bombalamasının ardından İHA'larla misilleme saldırısı gerçekleştirmesi Orta Doğu’da Gazze soykırımının üzerini kapatacak farklı bir senaryonun sahne almasından başka bir şey değildir. Ancak burada dikkat çeken konu senaryo gibi görünse de İran’a ilk saldırıyı yapan İsrail’in değil önceki gün İran’ın yaptığı saldırının dünya devletleri tarafından kınanması oldu. Bakın İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. Dolayısıyla İran’da bu saldırıya sözde karşılık olarak İsrail'e yönelik İHA saldırısı düzenlemiş oldu. Ama ne hikmettir onca yapılan saldırıya karşın İsrail’de İran’daki gibi ölü yaralı emarelerine rastlanmıyor. Buna rağmen de dünya ülkeleri İran’ı kınarken Amerika her zaman olduğu gibi İsrail’in yanında olduğu mesajını yüksek sesle verdi. Orta Doğu uzmanlarının bir kısmına göre bu Orta Doğu’da rota farklı bir yöne kayarken kimine göre de işin içinde çok daha başka işlerin olduğu bunun da kısa zamanda kendisini göstereceği şeklinde. Hangi uzmanın görüşü nasıldır, nedir bilmem ama benim bildiğim ve işin özeti olarak yapacağım yorum şudur ki; filler tepişir çimler ezilir. Birileri birilerine efelik yapar olan Müslüman halka olurken ölenler ise masum çoluk, çocuk ve bebekler olur.
Orta Doğu’daki bu gerilim ülkemize büyük zararlar vermeden sulha erer umudu ile ülke olarak çözmemiz gereken konuların çözümü için önemli olan önümüzdeki süreçte nelerin yaşanacağıdır. Bu nedenle herkese hayırlı haftalar hayırlı süreçler diliyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.