Konya
°C
Yeni Meram
23.11.2015 09:50

HODRİ MEYDAN

Selçuk Üniversitesi Rektörlük seçiminde tarafsız olan Yeni Meram Gazetesi, mevcut 3 adayı okuyucularıyla buluşturdu.

A+
A-
23.11.2015 09:50
23.11.2015 09:54
0
9419
ABONE OL
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü için ter döken adaylar, neden rektör olmak istediklerini ve göreve gelmeleri halinde yapacakları ilk icraatları anlattılar.

hodri-meydan-2 HER GELENİN İLK İŞİ KADRO OLMALI PROF. Dr. Ahmet Alkan, “Hazırladığım acil eylem planının birinci maddesi kadro sorunudur. Her kim gelirse gelsin ilk yapmamız gereken iş budur. 300’ün üzerinde bekleyen yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrosuna ihtiyacımız var. Bu yeterli mi? Hayır değil. Bu kadronun daha fazla artırılması daha çok öğretim üyesinin Selçuk Üniversitesi’ne getirilmesi lazım. Çünkü yaklaşık bin öğretim üyesine 90 bin öğrenci düşüyor. Bir öğretim üyesine 90 öğrenciyle yüksek öğretim yapılamaz. Acil problem budur. İkinci olarak mekan durumundan dolayı eğitim veremez hale dönüşmüş bölümlerimiz, fakültelerimiz var. Bunlar üzerinde hızlı bir yapılaşma ya da yeni düzenlemelerle bu konunun üzerine gitmemiz lazım.”

PROF. Dr. Ahmet Alkan ile Röportaj'ın Devamı : ‘Hantal yapıya neşter vurulacak’


hodri-meydan-3 ÖZLÜK HAKLARINI KULLANACAKLAR PROF Dr. Mustafa Şahin, “Çok ciddi ve önemli sorunlar var. En önemli sorun akademisyenlerin yaşadığı kadro sorunudur. Yapacağım ilk icraat şu olacak; doçentlik unvanını almış ama kadrosuna atanmamış öğretim üyelerinin, kadroya atanmış öğretim üyeleri gibi özlük haklarından istifade etmesinin talimatını vereceğim. Kadrolu doçent gibi maaş almalarını, ders ücretlerini o şekilde almalarını sağlayacağız. Diğer görev ise zaten şuanda da yürütmekte oluğum kampüsün altyapısıyla ilgili, binalarla ilgili revizyon çalışmalarını ve yeni binaların oluşturulmasıyla ilgili çalışmaları yapacağız. Üçüncüsü de akademisyenlerimize hem yurtdışı çıkışlarda hem makale yazımlarıyla ilgili destek büroları oluşturulacak.”

PROF Dr. Mustafa Şahin ile Röportaj'ın Devamı : ‘Sorunları çözmek için aday oldum’


hodri-meydan-4 KAMPÜSTEKİ REKTÖRLÜKTE OTURACAĞIM PROF. Dr. Tahir Yüksek, “Daha önceki seçimde de taahhüt ettiğimiz, Selçuk Üniversitesi Kampüsü, rektörü uzakta. Kampüs ayrı bir yerde. Tebrik için gelenleri kampüs içerisindeki rektörlük binasında kabul edeceğim demiştim. Ben atandığım gün, görev devir teslim töreni yapıldıktan sonra Selçuk Üniversitesi Kampüsü içerisindeki rektörlük binasında oturacağım. Akabinde özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra çok ciddi bir şekilde bir güven bunalımı söz konusu olduğu için ciddi şekilde mağduriyetler oluştu. Bunların başında da kadro mağduriyetleri var. Süratle kadro problemlerinin çözümü için takdir buyururlar, bu görevi bize verdiler, bu işi sen yap diyorlar o zaman bize bu konuda destek olmaları gerekecek.”

PROF. Dr. Tahir Yüksek ile Röportaj'ın Devamı :  ‘Göreve layık gördüler’

Barış YAMAN
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.