
Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya’nın son bir haftadaki hava saldırılarına ilişkin bilgi verdi.
Rus ordusunun bu süreçte Ukrayna’ya 1100 İHA, farklı tipte 50’den fazla füze ve 890’dan fazla güdümlü bombayla saldırdığını kaydeden Zelenskiy, “Oreşnik” orta menzilli hipersonik balistik füzeleri de kullandığına dikkati çekti.
Zelenskiy, saldırılar nedeniyle ülke genelindeki su, elektrik ve ısınma hizmetlerinin aksadığını belirterek, “Rusya’nın kritik altyapıya yönelik saldırılarının ardından birçok bölgede ağır koşullar hala sürüyor.” ifadesini kullandı.
Rus ordusunun, özellikle soğuk havalarda Ukrayna’daki kritik altyapıyı hedef aldığına işaret eden Zelenskiy, “Bu, halka yönelik kasıtlı ve alaycı Rus terörüdür.” yorumunu yaptı.
Zelenskiy, iç istikrarın ve ülkesinin savunma imkanlarının güçlendirilmesi amacıyla çalışmaların sürdürülmesinin önemini vurguladı.
Kaynak: AA

Japonya Başbakanı Takaiçi’nin Temsilciler Meclisini feshetmeyi düşündüğü iddiası
1
Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 ölü
60661 kez okundu
2
ABD Kongre üyeleri, Filistinli aktivist Mahdawi’nin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi
51688 kez okundu
3
Polonya’da halk, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor
47625 kez okundu
4
Kolombiya’da toprak kayması: 10 ölü
44754 kez okundu
5
İspanya hükümeti, HÜRJET’in satın alımını onayladı
30888 kez okundu
6
Rusya: Enerji kaynaklarını öncelikle en yakın komşularımıza tedarik edeceğiz
29661 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144951 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141977 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
125038 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
123192 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121716 kez okundu