Konya
°C
Yeni Meram
12.07.2023 14:17

Yiyecek almak için balkona çıkan kedinin akrobatlara şapka çıkartan görüntüsü

Genelde doğal ortamlarında görmeye alışık olduğumuz ancak son yıllarda evler de beslemeye başladığımız kedilerin birbirinden ilginç özellik ve yeteneklerine zaman zaman şahit oluyoruz. İnsan terapisinden tutun da hijyene kadar kendilerine özgün hünerleri olan kediler kimi zaman bizleri şaşırtmayı başarıyor.

A+
A-
12.07.2023 14:17
12.07.2023 14:59
0
1202
ABONE OL

Havaların sıcak olmasıyla gün içinde miskin miskin yatan kedilerin yanı sıra yemeğini çok ilginç yerlerde bekleyen kedilerin de olması görmeye her zaman alışık olmadığımız bir durum olarak karşımıza çıkıyor.


Bilindiği üzere kediler tırmanmayı ve yükseklerde gezmeyi çok sever. Bunun nedeni doğal ortamlarında ağaçların üzerinde dolanarak hem  düşmanlarından korunmaları hem de yiyeceklerini yukarıdan daha iyi gözlemleyebilmeleridir. Ancak objektifimize giren bu kedi kendisine yemek veren dairenin penceresinin kenarına kadar çıkıp bekliyor olması. ‘Kedinin kanadı olsaydı serçenin adı kalmazdı’ atasözü de sanırım tam da bu görüntüyle eşleşen bir özellik.


Her çıkışın bir inişi olduğunu bilen sevimli dostumuz, yüksekten inerken pozisyonunu alıp pat diye aşağı atlıyor. Bu atlayış bizim yüreğimizi hop ettirse de o bu hareketi oldukça doğal bir şekilde yapıyor ve her seferinde dört ayağının üzerine düşüyor.Hem fizik kuralları patisinin ucunda bile olmayan bir türe kim nasıl karşı çıkabilir ki…
Şerife KAYA

 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.