Konya AÇIK 25°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Yaz Meyveleri

Yaz Meyveleri - Diyetisyen Serpil Parlak - Yeni Meram Gazetesi

Geçen haftaki yazımda her hafta sizinle Yaz Meyvelerinin Faydalarını Ve Kalori Miktarlarını anlatacağımdan bahsetmiştim. Bu hafta yazımda iki güçlü antioksidan özelliği olan çalı bitkisi olarak bilinen Böğürtlen ve Ahududu’dan bahsetmek istiyorum.

Biliyorsunuzki YAZ MEYVELERİNİN, İŞTAH KABARTAN GÖRÜNÜMÜ ve LEZZETLERİNİN yanında SAĞLIĞIMIZ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ de göz ardı edilmemelidir.

Geçen hafta ki yazımdan birkaç küçük hatırlatma ile başlayalımJ

Meyveler; Vitaminler, mineraller ve mikro besinler yönünden zengindir

Evet iştah kabartan görünümleri ve lezzetlerinin yanı sıra aşırıya kaçıldığında içeriklerinde barındırdıkları şeker sağlığımıza zarar verebilir.

En sağlıklı meyve, besin değeri yani vitaminler, mineraller ve diyet lifleri açısından zengin mevsiminde tüketilen meyvedir.

Danışanlarıma Beslenme programlarını hazırlarken özellikle dikkat çektiğim nokta, kabuklu tüketilebilen tüm meyveleri kabuğu ile tüketmelerinin sindirim sistemi sağlığı için oldukça önemli olduğudur.

Yaz mevsimi ile birlikte çeşitlenen meyveler içeriğinde yüzde 80-90 su barındırırlar. Meyveler vücut sıvı oranının dengelenmesinde fazlasıyla etkili olacak aynı zamanda antioksidan özelliği ile de vücudunuzun toksinlerden kurtulmasında rol oynayacaktır. Fakat meyvelerde bulunan şeker, meyve tüketimlerine sınırlama getirmeyi gerektirir.

Meyvenin Tüketim Sıklığı Ve Miktarı Da Sağlığımız Açısından Oldukça Önem Taşır.

Meyveler, C vitamini, lif ve potasyum açısından zengindir fakat meyve şekeri yani fruktoz içerirler. Aşırı meyve tüketimi kilo alımına ve göbek bölgesinde yağlanmaya aynı zamanda diyabet riskini de arttırırlar.

Sağlıklı bireyler günde en az 2 porsiyon taze meyve tüketmelidir.

 

BÖĞÜRTLEN

yaz-meyveleri-2

Antioksidan içeren besinler arasında birinci sırada yer alan böğürtlen Kansere karşı vücudu korur aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Özellikle diyabetliler için hazine olan böğürtlen kanı incelterek kan şekerini dengeler.

E vitamini, folikasit, magnezyum ve diyet lifleri içerir.

Ortalama enerjisi 43 kcal’dir.

 

AHUDUDU

yaz-meyveleri-2-2

Güçlü bir antioksidandır. Antikanserojen ve antimutagenik etkisi olan bir fenolik asit olarak bilinen ellagic asit içerir. Hücre koruyucu kan yapıcı ve temizleyici ayrıca toksinlerin atılmasında büyük rol almaktadır.

K  ve C vitamini, diyet liflerini, manganez ve magnezyum içerir. Ortalama enerjisi 52 kcal’dir.

Haftaya sizinle Yaz Meyvelerinin Faydalarını Ve Kalori Miktarlarını anlatmaya devam edeceğim

Hep Sağlıklı Kalın

Diyetisyen Serpil Parlak

SU Sağlıklı Yaşam Kliniği

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İşte Çocuklar için Akıllı Saat – Xiaomi ile çocuklar takipte olacak!

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.