VİAD Kurucu Başkanı Atilla Sinacı, yapmış olduğu açıklamada, “Türk dünyasının geleceği, siyaset kadar ortak üretim ve kalkınma ile şekillenecek. Konya iş dünyasının kalbi artık Ata Yurdu’nda da atmalı” vurgusunu yaptı. Heyet, Kazakistan temaslarıyla Konya’nın vizyonunu Türk dünyasıyla buluşturma ve yeni iş birliklerine zemin hazırlama hedefini güçlendirdi.
Ziyaret sırasında Kazakistan’ın dijitalleşme, genç nüfus ve girişimci ekosistemi ile dikkat çekten ülker arasında yer aldığı belirtildi. Astana’da bakanlık düzeyinde iş birliği çağrıları alınırken, Almatı’daki teknoloji ve e-ticaret merkezleri de heyete ticari ve zihinsel dönüşüm olanakları sundu.
Gerçekleştirilen toplantılarda, Kazakistan’ın sadece bir pazar değil; Konya üreticileri için stratejik bir merkez ve yeni iş birliği sahası olduğu ifade edildi. Savunma sanayi, tarım makineleri, otomotiv yan sanayi, gıda, tekstil, mobilya, özel okul ve hastane yatırımları ile ambalaj üretimi alanlarında önemli fırsatlar olduğu dile getirildi.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Seydişehir’den çölyak hastalarına destek
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
131085 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
125813 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
111418 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
109961 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
106480 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68835 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.