Yurtdışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesinde vergi avantajı sağlayan varlık barışı uygulamasının bazı hükümlerinde süre 6 ay uzatıldı. Varlık barışı kapsamındaki bazı uygulamaların süresini uzatan kararname, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.
Karara göre, kişi ve kurumlar, iş merkezi Türkiye’de bulunmayan iştirak hisselerinin satışından doğan kazançlarını 31 Aralık 2018 yerine 30 Haziran 2019’a kadar Türkiye’ye getirebilecek.
Aynı şekilde iş merkezi Türkiye’de olmayan iştiraklerden elde edilen kazançlarla, yurtdışındaki işyeri ve daimi temsilcilikler aracılığıyla elde edilen kazançlar da 6 ay uzatmalı olarak 30 Haziran 2019’a kadar Türkiye’ye getirilebilecek. Bu kapsamdaki kazançların bildirimi ise 31 Ekim 2018 yerine 30 Nisan 2019’a kadar yapılabilecek.
Bayramda akaryakıta 3,7 milyar lira harcandı
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100263 kez okundu
2
Motorine zam yolda
38773 kez okundu
3
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19265 kez okundu
4
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17901 kez okundu
5
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
14489 kez okundu
6
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
13666 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.