Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Üreticinin gücü Konya DSYB çatısı altında birleşti

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız’ın daveti ve ev sahipliğinde; bölgenin en önemli üretici birlikleri ve kooperatifleri bir araya gelerek üreticinin alın terini korumak adına tek ses oldu.

Konya DSYB çatısı altında gerçekleşen bu kritik zirveye; Tarkoop Başkanı Seyit Mehmet Dağ, Ilgın Süt Üreticileri Birliği Başkanı Serdal Ünal, Kadınhanı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Ön, Çumra Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Ateş, Güneysınır Süt Üreticileri Birliği Başkanı Seyit Mehmet Gökmen, Meram Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hasan İşler ve Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan katılım sağladı.

 

“Üretim Olmazsa Gelecek Olmaz” Toplantının ana gündem maddesi, artan yem, enerji ve akaryakıt maliyetleri karşısında ezilen çiğ süt fiyatları oldu. Başkan Edip Yıldız ve katılımcı birlik başkanları, üreticinin eline geçen rakamın maliyetlerin altında kalmasının sektöre vurduğu darbe konusunda fikir birliğine vardı.

 

“Topyekün Hareket, Tek Ses!”, “Bizler et ve tırnak gibiyiz” mesajının verildiği toplantıda; sadece fiyat konusunda değil, ıslah çalışmaları ve yem tedariki gibi her alanda ortak hareket etme kararı alındı. Bölgesel iş birliğini genişleterek üreticinin hakkını koruyacak geniş çaplı bir platform oluşturulması hedefleniyor.
Başkan Edip Yıldız, “Bu bir hak arama davasıdır ve üreticimiz hak ettiği değeri alana kadar bu birliktelik sarsılmadan devam edecektir.”dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Karapınarlı çocuklara özel etkinlikler

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.