Türkiye’den insansız hava araçları alan Ukrayna, bunlara yenilerini eklemeye ve donanmasını ADA sınıfı korvetlerle güçlendirmeye hazırlanıyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir başkanlığındaki Türk heyetinin Ukrayna ziyaretinde iki ülke arasında savunma sanayisi alanındaki iş birliklerine yenileri eklendi.
Başkanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Türkiye ile Ukrayna arasında savunma sanayii iş birliği artarak sürüyor. Başkanımız İsmail Demir’in Kiev ziyaretinde Ukrayna donanmasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere ADA sınıfı korvet ve insansız hava araçları alanında anlaşmalar imzalandı.” ifadelerine yer verildi.
Bir süredir Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını kullanan Ukrayna, bunlara yenilerini eklemeyi amaçlıyor.
Ukrayna, söz konusu anlaşmalarla Karadeniz ve Azak Denizi’nde güvenliğin artırılması için donanmasını güçlendirmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin ilk jet motoru ‘Gökbey’le semada olacak
1
Togg T10F Test Edilirken Görüntülendi! 600 km Menzille Gelecek!
49747 kez okundu
2
Gayrimenkul değerlemede yerli yapay zeka hamlesi
28931 kez okundu
3
Çinli doktorlar, 5 bin kilometre uzaktan ameliyat yaptılar
28170 kez okundu
4
“CES 2026″nın yıldızı robotlar oldu
27984 kez okundu
5
Endemik bitki çekirdekleri, nörodejeneratif hastalıklar ve uyku bozukluğu sorunu çözülecek
27743 kez okundu
6
Cilt yaralarına yapay zeka destekli çözüm
27335 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.