Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

UEFA ARAYIŞ İÇİNDE

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin maçlarıyla ilgili 17 Haziran'da karar vermeye hazırlanıyor. UEFA Yönetim Kurulu, iki turnuva için tüm alternatif planların hazırlanması adına ilgili birimlerine direktif verdi

UEFA’nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin maçlarıyla ilgili 17 Haziran’da karar vermeye hazırlanıyor. UEFA Yönetim Kurulu, iki turnuva için tüm alternatif planların hazırlanması adına ilgili birimlerine direktif verdi. AS’ta yer alan habere göre; UEFA’nın önündeki formüllerden biri klasik formatta devam etmek. UEFA’nın en büyük isteği bu. Buradaki sıkıntı ise Avrupa Birliği’nin ülkeler arası yayılımı durdurmak adına geçişlere izin vermemesi. Bu nedenle, son 16 rövanş maçları yapıldıktan sonra son 8 takımın tek maç sistemiyle devam etmesi bir formül olarak masada duruyor.

EN çok desteklenen fikir ‘Final Four’. Buradaki problem ise çeyrek final maçlarının nerede ve nasıl oynanacağı. Seyircisiz oynanacak ancak bu maçlar çift maçlı eliminasyon sistemiyle mi, yoksa tek maç ve tarafsız sahada mı olacak belirsiz. Tek şehirde 2 yarı final, 1 final formülü üzerinde ise yeni bir stadyum belirlenmesi gündemde. Final-Four organizasyonunun İstanbul’dan alınarak Münih veya Lizbon’a götürülmesi gündemde. Organizasyon İstanbul’dan alınsa dahi, yapılan yatırımlar nedeniyle başka bir organizasyonun verileceği belirtildi. Final maçı ise 29 Ağustos’ta oynanacak.

FUTBOL Federasyonu Başkanı Başkanı Nihat Özdemir, “Bu haberler maksatlı şekilde çıkartılan haberler. Kirli propaganda amacıyla yapılıyor. Hiç bir şey belli değil. 17 Haziran’da UEFA toplantısı var. Orada görüşeceğiz. Herkes emin olsun ki Türkiye bu işten bir şey kaybetmeyecek. Her durumda en kazançlı çıkacak” ifadelerini kullandı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, UEFA’nın bu konudaki çalışmalarını henüz sonuçlandırmadığını ifade etti. Nihai kararı, 17 Haziran’daki yönetim kurulu toplantısında vereceklerini belirten Servet Yardımcı, “Değişik senaryolar olduğu doğru. İstanbul’un bu konuda negatif etkileneceğini düşünmüyorum. Atatürk Olimpiyat Stadı final için hazır ve daha önce yapılan değerlendirmelerde tam not almıştı” dedi.

UEFA Avrupa Ligi finalinin ev sahibi Gdansk içinse halen bir değişiklik yok. Polonya’da koronavirüs artışta olmasına rağmen 29 Ağustos’taki final maçı için ‘Şehri değiştirelim’ önerisi gelmedi. Pandemi, Ağustos ayına kadar bu şekilde giderse ve seyahatler olanaksız olursa tek şehirde tüm maçların tamamlanması gündeme gelecek. Tüm maçlar tek maçlı eliminasyona göre oynanacak ve şampiyon 7 maç sonunda belli olacak. UEFA’nın en soğuk baktığı formül bu. Zira, ekonomik açıdan en büyük zararı da bu formül getiriyor. Başka hiçbir çözüm bulunamazsa, sekizli final formülü devreye girecek. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde sezon başında belirlenen sistem uygulanamazsa, 17 ya da 27 maç iptal edilecek. Bu durumda ekonomik zarar daha da artacak.

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle ligler ertelendiği için UEFA Uluslar Ligi’nin durumu da sıkıntıya girdi. 29 Ağustos’ta Avrupa sezonu bitirmeyi hedefliyor ancak 3 Eylül’de İspanya ile Almanya arasında oynanacak Uluslar Ligi için ‘resmi’ olarak bir erteleme gelmedi. Ancak, UEFA’nın masasındaki formül; tüm ulusal maçları en erken Mart ayına kadar ertelemek ve ara vermeksizin 2020/21 sezonunu en erken şekilde bitirerek 2021’e ertelenen EURO 2020’yi sorunsuz bir şekilde noktalamak. *SPOR SERVİSİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rusya Ligi’nde son karar seyircili

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.