Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kongresi’nde İsrail’de tutuklu bulunan Filistin El-Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh, oy birliğiyle yeni dönemde de UCLG-MEWA Başkanı seçildi.
UCLG-MEWA Kongresi kapsamında düzenlenen Genel Kurul’u yöneten UCLG ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, El-Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’in yeni dönem başkanlığını genel kurulun oylarına sundu.
Başkan Altay yaptığı konuşmada, “Bugün yapacağımız oylamayla başkanlık görevini tekrar El-Halil Belediye Başkanımıza vermiş olacağız ve böylece UCLG-MEWA olarak Filistin davasına ne kadar sahip çıktığımızı kanıtlayacağız. Her ne kadar şu anda aramızda olmasa, hapiste bile olsa bizi manevi olarak temsil edeceğine inancımızı ve Filistin davasına sonsuz desteğimizi sunacağımız bir durum oluşacak” değerlendirmesini yaptı.
Yapılan oylamada Genel Kurul’a katılan delegelerin tamamının oyunu alan Tayseer Abu Sneineh, yeni dönemde de UCLG-MEWA Başkanı seçildi.
En kısa sürede Gazze’de, El-Halil’de bu toplantıların gerçekleştirilmesi yönünde dua ettiğini belirten Başkan Altay, “Her ne kadar Sumud Filosu Filistinli kardeşlerimize ulaşmasa bile Konya’dan bölgedeki tüm belediye başkanlarımızın, yerel yöneticilerin gönlünün onlarla olduğunu bir kez daha ilan etmiş oluyorum. Hepinize bu güzel duruşunuzdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Başkan Pekyatırmacı’dan gıda sistemleri ile ilgili sunum
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
130456 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
125070 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
111120 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
109352 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
106193 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68779 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.