Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada Türkiye gruptaki son maçında aynı puana sahip Polonya ile karşılaştı. Baştan sona üstün bir performans sergileyen ay-yıldızlılar, karşılaşmayı 4-1 kazandı. Millilere galibiyeti getiren golleri 15’inci dakikada İsmail, 23’üncü dakikada Musa, 27’nci dakikada Serhat ve 45’inci dakikada Emrecan attı. Polonya’nın tek golü ise 79’uncu dakikada Pawel Szewczyk’tan geldi. Bu sonuçla puanını 6 yapan milliler, çeyrek finale yükseldi.
Türkiye’nin çeyrek finaldeki rakibi B Grubu maçlarının sonuçlarına göre belli olacak. Ay-yıldızlılar, B grubunun lideri ile karşı karşıya gelecek. Mücadele 28 Mayıs Salı günü oynanacak.
KERİM VURAL: BİZ TÜRKİYE OLARAK İŞİTME ENGELLİLER FUTBOLUNDA BİR MARKAYIZ
Şampiyonada zafer yaşamak istediklerini ifade eden Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, “Grupta tek yenilgimizi Fransa karşısında şanssız bir şekilde aldık. Son dakikalarda o golü yemesek gruptan namağlup çıkacaktık. Yine de takımımız gruptan çıkmayı başardı. Biz Türkiye olarak işitme engelliler futbolunda bir markayız. Daha önce Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olarak bunu kanıtladık. Burada da şampiyon olup bunu bir kez daha tüm dünyaya göstereceğiz” şeklinde konuştu. (DHA)

Konya BŞ. sezonu 8. sırada tamamladı
1
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121364 kez okundu
2
Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile çıkışa geçti
61270 kez okundu
3
TFF, kırmızı kart cezasında değişik yaptı
54159 kez okundu
4
Milli sporcu Derin Toparlak, Paletli Yüzme Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu
51048 kez okundu
5
Serbest dalışta dünya ikincisi Ediz Duman’ın hedefi şampiyonluk
44084 kez okundu
6
Korkmaz: Hakkınızı helal edin
36947 kez okundu